Tunéziai hangulat magyar hajón

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2021. november 11. 09:41

A Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal budapesti irodája hangulatos dunai hajókirándulásra invitálta szerdán délután a partnereket és a sajtót. A fő téma természetesen a vírus és a turizmus volt.

A vendégeket Raja Ammar, a hivatal vezetője köszöntötte, majd röviden összefoglalta, milyen mértékben befolyásolta a koronavírus a tunéziai idegenforgalmat, hisz szigorodtak a beutazási feltételek, miközben biztosítaniuk kellett az érkezők ellenőrzését is.

Abdelkarim Hermi, Tunézia budapesti nagykövete viszont optimista módon biztosra vette, hogy a Győr rendezvényhajón szervezett találkozó eléri a célját, ami nem lehet más, mint országa turizmusának fellendítése, a két ország közötti hagyományos kapcsolatok fejlesztése.

Abdelkarim Hermi, Tunézia budapesti nagykövete

Fotó: Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal

„Tunézia nyitva lesz" – jelentette ki a nagykövet, és kérte a magyarokat, bátran keressék a tunéziai desztinációkat, mert az országban tárt karokkal fogadják a vendégeket, érkezzenek búvárkodás vagy nyaralás céljából.

„2022-re elfelejtjük ezt a járványt” – sugallt reményt a következő esztendő idegenforgalmi kilátásaira Füri Mihályné, a Kartago Tours vezetője. Kiemelte, mennyire fontos úti cél számukra az ország – az értékesítést már elindították –, és a tunéziai pihenésen gondolkodók számára pedig hangsúlyozta, hogy a szolgáltatások minősége egyáltalán nem esett vissza, az ország szállodáiban, vendéglőiben mindent megtesznek a turistákért.

Hasonló optimizmust osztott meg a jelenlévőkkel Sami Ben Azaiez, a Taurus Reisen magyarországi vezetője, aki elmondta, hogy Tunéziában az átoltottság nagyjából megegyezik a magyarországival, és szintén szigorúak az egészségügyi szabályok. „Lassan, de biztosan visszatérnek a normalitásba, biztonságban fogadják a magyar turistákat” – tette hozzá.

A szervezők a hajón a hamisítatlan tunéziai hangulatot kitett dísz- és népművészeti tárgyakkal, néhány dal erejéig élő zenével, és nem utolsósorban gasztronómiai különlegességekkel biztosították. De nagyszerű ötletnek bizonyult, hogy aki kérte, annak a keresztnevét egy ügyes tunéziai hölgy kalligrafikus arab írással vetette kartonlapra, amit az illető emlékként természetesen magával vihetett.