Túraútvonalak a gleccsertől a borig

Forrás: turizmus.com

 2018. március 22. 17:04

Gleccsertől a borig címmel új tematikus túraútvonalat hoztak létre Stájerországban. Ennek északi és déli ága gyakorlatilag az egész régión átível, felfűzve annak valamennyi értékét.

Az állandóan jeges Dachsteintől Stájerország borvidékéig vezető túra minden természetbarát szívét megdobogtatja. Impozáns hegyek, természetvédelmi területek, történelmi kultúra, melegvizes termálfürdők és regionális specialitások. Ezt az egészet szó szerint megcsodálhatja a legújabb, Dachsteintól a borvidékig vezető északi, vagy déli túraútvonalak egyikén.

A túrázók pedig maguk dönthetik el, melyik útvonalat választják: az 548 kilométer hosszú, 35 szakaszból álló a termálvidéken megtalálható Bad Radkersburgig vezető északi útvonalat, vagy a 382 kilométer hosszú, 25 szakaszból álló a Naturpark Südsteiermarkban fekvő Leibnitzig vezető déli útvonalat.

Ausztria Zöld Szíve bővelkedik természeti kincsekben

Fotó: Steiermark Tourismum / Uwe Grinzinger

A túrán amellett, számos gasztronómiai különlegességet és kulturális jellegzetességet is megismerhet a 2995 méter magas Dachstein lábánál megtalálható Dachstein-gleccsertől kiindulva. Az első állomást követően az örök jégen keresztül a Guttenberghausig, Ramsau am Dachstein felett elágazik az út a borvidék felé,

A 995 kilométer hosszú úthálózat választási lehetőségeket is kínál, így például a Gesäuse Nemzeti Parkon keresztül vezető Alpesi szakaszt vagy a hegyi vasúti csatlakozást, amely nagyban megkönnyíti a hegyre való feljutást.

A teljes útvonal bebarangolása 2,5 hónapig tart, de megtehetjük, hogy akár 3-4 etaponként, vissza-visszatérve teljesítjük a teljes távot.

Info: www.steiermark.com/gletscher-wein