Nemzetközi turistaérem-kiállítás nyílt Súron

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2023. június 03. 18:59

Június 30-ig látogatható Súron a Nemzetközi Turisztika és Turista Érem kiállítás, amelyen öt országból 33 résztvevő mutatja be értékeit.

„A Turista Érem Magyarország szervezettel, mint szervezővel célunk a turisztikailag kevésbé preferált desztinációk számára bemutatkozási lehetőség biztosítása, ezzel segítve őket a turisztikai fogadópiacon történő megjelenésre. Miután Súr 2016-ban elnyerte a Magyarország legszebb települése címet, a turisztikai érdeklődés indukálta, hogy csatlakozzunk ehhez a hálózathoz és három turistaérem is megvásárolható településünkön. Az egyik az életfát, a másik a lombkorona sétányt, míg a harmadik a Magyarország legszebb települése címet ábrázolja” – nyilatkozta ezzel kapcsolatban Sógorka Miklós polgármester a Híd TV-nek.

A Turista Érem Magyarország szervezet és Súr Község Önkormányzata szervezésében május 24-én nyitották meg a Nemzetközi Turisztika és Turista Érem kiállítást a súri művelődési házban. A kiállításon több mint 30 turisztikai desztináció közel 500 turistaérme tekinthető, közülük 30 meg is vásárolható. Az ide látogatóknak ajánlják megkóstolni a kiállító Stramberk település jellegzetes finomságát, a stramberki fülek édességet is, amely a kultúrházzal szembeni pékségnél kapható.

turistaerem

A kiállítás keretében több mint 30 turisztikai desztináció és közel 500 turistaérem tekinthető meg

Fotó: Turista Érem Magyarország

A turistaérmék gyűjtésének szokása egy európai folyamattá duzzadt, amely a V4-ek gerincén indult és mára 15 EU-s tagállamban kisebb-nagyobb turisztikai látványosságokra bocsátanak ki érméket.

Akik szeretnek kirándulni, megvásárolhatják, és a saját gyűjteményükben megmutathatják, merre barangoltak Európában.A turistaérem-koncepció Csehországból indult azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a kevésbé felkapott térségekre, ám ezek nagyon sok érdekességet kínálnak. Több mint 440 turisztikai helyszínről készült már ilyen, a lényege pedig, hogy a gyűjtők bejárják azokat a helyeket, ahol ilyen érméket kibocsátanak.

Június 30-ig nem csupán az éremkiállítás okán érdemes Súrra látogatni, hiszen nem olyan rég lombkorona-sétányt avattak a településen, a közeli Ászáron mini skanzen látogatható, de Kisbér is számtalan történelmi emléket kínál és kerékpározni is lehet a térségben.