Turistáknak építene várost egy kínai cég Zimbabwéban

Forrás: turizmus.com

 2018. április 20. 14:51

A Touchroad Holdings Group azt tervezi, hogy 7 milliárd dollárból turisztikai várost hoz létre az afrikai országban.

A kínai multinacionális vállalat elnöke, He Liehui júniusban egy olyan delegáció élén utazik Zimbabwéba, amelyben 17 milliárdos lesz Kínából, akik befektetési lehetőségek és a turisztikai város elhelyezkedése iránt érdeklődnek.

A Touchroad Groupot még 2000-ben alapították, amikor He, a vállalatcsoport létrehozója Ghanába utazott első afrikai befektetésének megvalósítására. A cég ma mára nemzetközi kereskedelemben, kulturális cserékben, turizmusban, ipari parkok fejlesztésében érdekelt vállalatóriás, már több mint 20 afrikai országban van érdekeltsége.

A Viktória vízesés

Fotó: [forrás]

A Zimbabwei Turisztikai Hatóság ügyvezetője, Karikoga Kaseke a kínai üzletemberek masszív érdeklődéséről számolt be a helyi idegenforgalmi szektorban. Az új város nagyobb lenne, mint a főváros, Harare központi üzleti negyede.

A fejlesztés Bulawayo második legnagyobb városánál, Bulawayónál vagy Harare mellett történne, de a Viktória vízesés nem lenne része. A turisztikai hivatal kínai utazásszervező irodákkal is megegyezésekre készül, hogy az utasokat Afrika felé tereljék.

A turistaváros koncepciója már működik Afrikában, a dél-afrikai Sun City az ország idegenforgalmi vonzerejének egy jelentős részét képviseli. Zimbabwe arra számít, hogy a kínaiak egy márkát is építenek, és a turizmus mellett a kínai piac más előnyeit is élvezni fogják, hogy exportálhassanak különböző árukat.