Turistaközpont, tájház és lovaspihenő épül a Zselicben

Forrás: turizmus.com

 2019. május 09. 10:15

Hamarosan lovaspihenők, tájház és természetőrház csábítja megállásra a Ropolyi-tó környékén járó turistákat.

A következő hónapokban számos új létesítménnyel fog gazdagodni a Ropolyi-tó partja.

A nemrégiben kialakított csónakázótavon egy kis mesterséges sziget létesül, rajta tájba illő fa pavilonnal, amit gyaloghíd köt össze a parttal. A tó mellett pedig a somogyi népi építészet jellegzetes vonásait magán viselő tájházat épít a projekt keretében a zselici erdőt gondozó SEFAG Zrt. A ház faragott tornácoszlopaival, nádfedeles tetejével, spalettás ajtajával a környékbeli falvak hagyományait idézi meg az erdőben.

A közelben megépül az információs bázisként is működő természetőrház. Ezenkívül két lovaspihenő létesül, hiszen a környék a gyalogos és kerékpáros turisták mellett a lovasok számára is kiváló terepet kínál.

A zselici erdő egyik legnépszerűbb turistacélpontja a Ropolyi-tó

Fotó: Wikimedia Commons

A projekt fontos része a megfelelő infrastruktúra kiépítése: például a csillagvizsgáló áramellátását napelemek biztosítják majd, a légvezetékek földbe kerülnek és javul a gyengeáramú hálózat is. A befejezés tervezett időpontja 2019. október 31. A komplexum kiválóan alkalmas lesz arra, hogy szabadtéri és iskolai foglalkozások, vagy egy kellemes piknik helyszíne, esetleg a térségben tett túrák egyik állomása legyen.

A fejlesztés a Magyarország–Horvátország Együttműködési Program keretében valósulhat meg.

Kapcsolódó cikkek