Turistarekord Angkorban

Forrás: turizmus.com

 2019. január 03. 09:56

Rekordszámú, közel 2,6 millió látogatója volt 2018-ban az Angkor Archeológia Parknak, ami 5,45%-os emelkedésnek felel meg. Az állami tulajdonú Angkor Enterprise tájékoztatása szerint a belépőkből keletkezett bevétel 8%-kal nőtt, és elérte a 116,64 millió dollárt.

A templomegyüttes az ország ikonikus látnivalója, ám az idegenforgalmi szervek egyre nagyobb hansúlyt helyeznek arra, hogy az ország egyéb, idegenforgalmi szempontból különleges helyszíneit is nagyobb számban látogassák a turisták. A  minisztérium statisztikája alapján az idei év első 10 hónapjában 4,8 millió külföldi turista látogatott  Kambodzsába. „A legtöbb vendég Kínából érkezik, amit Vietnám, Laosz és Dél Korea követ” – tájékozatott Sárdi Rudolf, a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztériumának Kelet-európai képviselője.

Az Angkor Wat templomegyüttes Kambodzsa egyik ikonikus látnivalója

Fotó: pixabay.com

A minőségi turizmus fejlesztéséhez jelentősen hozzá fog járulni a nemzetközi hotelek megjelenése. A japán Okura Nikko Hotel Management Co Ltd. bejelentette, hogy 2022-re megnyitja Phnom Penhben első szállodáját, a Nikko Phnom Penh Hotelt. A szálloda a 2021-ben megnyíló,  23 emeletes Japán Trade Center-ben kap helyet, 201 szobája az épület 14-22. emeletét foglalja majd el.

A phnom penhi hotel az Okura Nikko terjeszkedési tervének egy része, melynek keretében – főként az ázsiai régióban – 2020-ig megnyitja századik szállodáját. Egyre több japán turista érkezik Kambodzsába, számuk a tavalyi év első 10 hónapjában 158.439 volt.

Kapcsolódó cikkek