Turisztikai applikációt és weboldalt kapott Maros megye

Forrás: Transindex

 2019. május 09. 16:41

Maros megye kulturális és turisztikai értékeinek népszerűsítését célzó weboldalt és telefonos alkalmazást mutatott be a Visit Maros Egyesület.

Az alkalmazás révén egyszerűbben és gyorsabban tájékozódhat majd minden érdeklődő, aki Maros megye látványosságaira, sokszínűségére, természeti látnivalóira vagy épített örökségére kíváncsi.

A román, angol és magyar nyelvű weboldal és mobilalkalmazás 173 látnivalóról tartalmaz adatokat. Az alkalmazásban minden látványosság oldalán külön képgalériában láthatók az adott helyszínre vonatkozó fényképek, kisfilmek. A Virtuális séta funkció egyes helyek 360 fokos panorámáit mutatja meg. A Séták kategóriában található a térkép funkció segítségével egy adott ismeretterjesztő útvonal tekinthető meg a beépített Google térképen. A látványosságok közelében levő vendéglátóegységeket és ezek elérhetőségeit is megtalálják az alkalmazás használói.

Az alkalmazás tartalmaz egy eseménynaptárt is, amelyből a Maros megyében szervezett eseményekről, koncertekről, fesztiválokról és előadásokról szerezhetnek információkat az érdeklődők.

Maros megye új honlapja

Fotó: visit-mures.com

„Maros megyének komoly fejlődési potenciálja van a turizmus területén, és ez az ágazat a megye gazdasági megerősödéséhez is nagyban hozzájárulhat. Örvendek annak, hogy mától Maros megyének is van egy korszerű online turisztikai platformja” mondta Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke.