Turisztikai buborékként nyit újra a malajziai Langkawi

Forrás: turizmus.com

 2021. október 27. 10:29

A malajziai Langkawi november 15-től újra fogadna külföldi turistákat.

November 15-től a malajziai Langkawi sziget pilot projekt keretében ismét fogad külföldi turistákat – jelentette be Ismail Sabri Yaakob maláj miniszterelnök még múlt pénteken.

Nancy Shukri turisztikai, művészeti és kulturális miniszter hétfői nyilatkozata szerint a nemzetközi turisztikai buborék minden ország turistái előtt nyitva áll majd. A látogatóknak a maláj turisztikai minisztériumban regisztrált ügynökségek valamelyikén keresztül kell foglalniuk, egyénileg tehát nem lehet majd beutazni a szigetre. Az ügynök fogja leszervezni az egész utazást, és őt teszik felelőssé azért is, ha a szigeten fertőzés üti fel a fejét – írja a malay mail.

A szigetre csak regisztrált beutaztató ügynökségek szervezésében lehet majd beutazni

Fotó: 123rf.com

A miniszter szerint a turisztikai buborék bevezetésével a gazdaságot szeretnék segíteni, hogy kilábaljon a Covid-19 negatív hatásaiból. A kormány nem engedheti meg magának, hogy túl sokáig várjon a beutazóturizmus újraindításával, mivel az ahhoz vezetne, hogy a helyiek elveszítik a munkájukat. A langkawi modell tapasztalatai abban is segítenek majd, hogy vizsgálni tudják a turisták viselkedését a Covid-19 terjedésének megfékezése érdekében – tette hozzá Nancy Shukri.

A miniszterelnök múlt heti bejelentése óta állítólag sok foglalás érkezett a sziget szálláshelyeire, különösen Európából.