Turisztikai együttműködést indított Omán és Rász el-Haima

Forrás: turizmus.com

 2024. március 06. 13:55

A Rász el-Haima Turisztikai Hivatal (RAKTDA) és az Ománi Kulturális és Turisztikai Minisztérium – együttműködve az Ománi Turisztikai Hivatallal (OMRAN) – elindították első közös promóciójukat, a See Double elnevezésű kampányt.

A közös kampány célja, hogy a térségbe utazók az utazásuk során felfedezzék mind Rász el-Haimát, mind a szomszédos Musandam-ot, így duplázva meg az élményeket.

A kampány egy másik fontos, utazást ösztönző eleme a "Gyerekek ingyen utaznak" promóció, amely számos szállodában és látványosságban elérhető Rász el-Haimában és Musandam-ban.

ras_oman_egyuttmukodes

A közös kampány célja, hogy a térségbe utazók az utazásuk során felfedezzék mind Rász el-Haimát, mind a szomszédos Musandam-ot

Fotó: RAKTDA

A turisztikai hivatalok már 2023 novemberében aláírták a közös szándéknyilatkozatot egy átfogó turisztikai promóciós- és marketingtevékenységre annak érdekében, hogy Rász el-Haimában és a Musandam-ban egymást támogatva fejlesszék a nemzetközi turizmust. A See Double kampány bemutatja, hogyan tudják az utazók kimaxolni az élményeket a két úti cél meglátogatásával, amelyek mindössze 90 perces autóútra vannak egymástól.A közös természeti szépségek, beleértve a fenséges Hajar-hegyláncot, valamint a gazdag és szorosan összefonódó történelmi és kulturális örökség emlékei, illetve a térség nyújtotta kalandok garantáltan lenyűgöző élményekkel gazdagítja a turistákat.

Raki Phillips, a Rász el-Haima Turisztikai Hivatal vezérigazgatója megjegyezte, hogy a régióban úttörőként induló kampány igazodik ahhoz a nemzetközi trendhez, ami a határok nélküli utazás felé mutat.

ras_oman_egyuttmukodes

Haitham Al Ghassani (b) és Raki Phillips (j), miután bejelentették az együttműködést

Fotó: RAKTDA

Haitham Al Ghassani, az Ománi Kulturális és Turisztikai Minisztérium turisztikai promócióért felelős főigazgatójának nyilatkozata szerint első együttműködésük a Rász el-Haima Turisztikai Hivatallal lehetővé teszi, hogy a családok és utazók számára mindkét régió turisztikai kínálata elérhetővé váljon a kalandoktól és sportoktól kezdve az történelmi kincsek felfedezéséig.