Turisztikai fejlesztések Lakitelken

Forrás: Magyar Építők

 2018. március 12. 09:34

Tájpark, lovarda és borkatedrális épül, felújítják a helyi kőjurtát és a kézművesházat, valamint bővítik a Kincsem fogadót.

A TED-en megjelent hirdetmények szerint a Ferroép Zrt. nyert el a Bács-Kiskun megyei Lakitelken a helyi Népfőiskola Alapítvány által kiírt közbeszerzéseket, melyek együttes beszerzési értéke nettó 2,2 milliárd forint. A nyertes cég felújítási munkákat végez a helyi kőjurtán és kézművesházon; újonnan megépíti a Nimród szabadidő és tájparkot, egy borkatedrálist, egy lovardát, egy jurtatábort és egy látogatói vizesblokkot. A másik közbeszerzés szerint a Ferroép a Kincsem fogadó felújítási és bővítési munkáit valamint a Rendszerváltó Archívum építési munkáit is elvégzi.

Új lovarda épül Lakitelken természetes anyagokból

Fotó: pixabay.com

A tájparkot 7,5 hektáron alakítják ki, sportolásra és szabadidős célra is alkalmas lesz. A szabadidőparkban többek közt footgolf pálya épül, mely egyúttal tanösvényként is szolgálhat. Három tó is létesül, gyalogos hidakkal és ösvényekkel, zenepavilonnal és szélkerékkel. A borkatedrálist a tájpark részeként, tájba illő kialakítással építik meg. Lehetőséget biztosít a programok megtekintésére a kilátó részről, valamint a pince részben a Magyarországra jellemző borok bemutatására és fogyasztására. A lovarda környezetbarát, természetes anyagokból készült istállóval, lovaspályával, öltözővel és külső lelátóval épül meg.