Turisztikai fejlesztések Szombathelyen

Forrás: turizmus.com

 2018. március 06. 11:39

Szombathelyen és környékén összesen 80-90 milliárd forintnyi fejlesztés valósul meg 2022-ig a Modern városok program keretében, kétharmad részben hazai költségvetési forrásból.
Kósa Lajos tárca nélküli miniszter elmondta, következő négy évben megvalósuló fejlesztések alapvetően közlekedési, iparfejlesztési, kulturális, sport és városfejlesztési célú beruházásokat jelentenek, Szombathely elképzelési pedig jól beleilleszkedtek a 23 megyei jogú nagyváros fejlődését szolgáló programba.
A szombathelyi program egyik legjelentősebb, a régió egészét érintő eleme az úthálózat-fejlesztés, amely tartalmazza a Szombathely és Kőszeg közötti négysávos gyorsforgalmi út megépítését, a szombathelyi körgyűrű teljessé tételét, valamint a Szombathely és Egyházasrádóc közötti szintén négysávos út megépítését, ami Körmend irányába egyszerűsítené és gyorsítaná a közlekedést.

Szombathely

Fotó: pixabay.com

Ami a turisztikai fejlesztéseket illeti, megkezdődött egy új árvízvédelmi tározó építése Dozmat községben, ami Szombathely árvízvédelmét teheti teljessé, és amit Kósa Lajos szavai szerint célszerű lenne úgy megvalósítani, hogy jóléti funkciókat is kapjon, például a horgászturizmust is szolgálja. A Modern városok program keretében a kormány támogatja Szombathelyen a Gothard-kastély felújítását, a Schrammel-gyűjtemény méltó elhelyezését, a Szombathelyi Képtár és a Romkert felújítását, a buszpályaudvar átköltöztetését a vasútállomáshoz, egy fedett teniszcentrum és egy lovassportközpont építését, valamint a városi fedett uszoda családi wellnessrészleggel bővítését is.
Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke kitért azokra az elképzelésekre is, amelyek szerint a Perint-patak mentén kávézókat, éttermeket, sétautakat és szabadtéri színpadot is kialakíthatnak.