Turisztikai fejlesztések Vas megyében

Forrás: MTI

 2018. február 22. 18:07

Idén is jelentős beruházások várhatók a turizmusban – mondta Kőszegen tartott sajtótájékoztatóján Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

A Vas megyét érintő, jelenleg is zajló turisztikai fejlesztésekről szólva a vezérigazgató kiemelte a körmendi Batthyány-Strattmann-kastély turisztikai fejlesztését, a szombathelyi Képtár és a Romkert tervezett megújítását, Bükfürdő gyógyhelyi arculatának erősítését, a Szajki-tavak fejlesztését, valamint a Rába mentén és az Őrségben zajló integrált turisztikai fejlesztéseket. A következő években több mint 7,5 milliárd forintnyi turisztikai célú támogatás lendítheti fel Vas megye vendégforgalmát. 2017-ben a KSH adatai alapján 509 ezer vendég 1 millió 627 ezer vendégéjszakát töltött el a megye kereskedelmi szálláshelyein, a vendégek száma 25,1 százalékkal, a vendégéjszakák száma pedig 23,6 százalékkal nőtt 2010-hez képest, míg a szállásdíj bevételek 63,4 százalékkal bővültek.

A kőszegi Jézus szíve templom

Fotó: pixabay.com

Guller Zoltán a sajtótájékoztatón emlékeztetett: a magyar kormány 2010 óta csaknem 10,9 milliárd forint értékben támogatta Vas megyében a turizmus fejlesztését segítő projekteket és a következő években is hasonló nagyságrendű összeget fordítanak a vasi turisztikai fejlesztésekre.
A vezérigazgató felhívta a figyelmet a Kisfaludy szálláshely fejlesztési programra, melynek keretében eddig a vasi panziók 71 százaléka pályázott, de szavai szerint továbbiak befogadására is van lehetőség.


Ágh Péter, a térség Fideszes országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy az M86-os autóút felépülésével Vas megye megközelíthetőbbé vált. A kormány szándéka, hogy Szombathely és Kőszeg között is tovább javítsa a közlekedés feltételeit, és már a tervezés fázisában van annak az autóútnak az építése, amely a térséget összekötné Bécs irányába az osztrák gyorsforgalmú autóút hálózattal. Szerinte a turizmus területén a színvonalas kínálat mellett napjainkban egyre jobban előtérbe kerül a biztonság, ami Magyarország és Vas megye számára is komoly versenyelőnyt jelenthet.

Kapcsolódó cikkek