Turisztikai „fesztiválsziget" várta az oroszországi Magyar Kulturális Napok vendégeit

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. július 18. 14:51

Az oroszországi Magyar Kulturális Napok kiemelt rendezvényeként több tízezer látogatót vonzott a „Magyarország+" elnevezésű kulturális, turisztikai és gasztronómiai fesztivál, amelynek Moszkva legnagyobb közparkja, a Gorkij Park adott otthont júniusban.

A Magyar Turizmus Zrt. turisztikai „szigetén" a Robinson Tours, az 1000 Út, az Amigo Tours és a Piramida Tours is várta az érdeklődőket, így az általános turisztikai bemutatkozás mellett konkrét utazási ajánlatokat is kínáltak az orosz érdeklődőknek.

Minden korosztály számára népszerűsíteni kívánta Magyarországot az Európa legnagyobb parkjában megrendezett „Magyarország+" fesztivál. A moszkvai Magyar Kulturális, Tudományos és Tájékoztatási Központ és a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében megvalósult rendezvény során egész nap filmvetítések, könnyűzenei koncertek, gasztronómiai- és gyerekprogramok várták a magyar kultúra iránt érdeklődőket.

 

Az esemény kiemelt célja volt a magyar értékek közvetítése, a magyar és az orosz kultúra kapcsolódási pontjainak bemutatása és a Magyarország-kép pozitív formálása. A magyar találmányokat és a turizmust népszerűsítő Gorkij-parki rendezvény egyik főszereplője a Rubik-kocka volt, melyet Oroszországban is jól ismernek. A zenei színpadon a budapesti Sziget Fesztivált népszerűsítették. Fábián Sándor, a Magyar Turizmus Zrt. moszkvai képviselője a turisztikai kínálatunkra fókuszáló Magyarország-prezentációt tartott, a Robinson Tours pedig egy utalványt ajánlott fel a Sziget fesztivál teljes idejére, 2 fő részére.

Fehér Zsolt, a moszkvai Csárda étterem séfje a magyar gasztronómia jellegzetes ízeivel ismertette meg a moszkvai fesztiválozókat, emellett számos magyar kézműves terméket is meg lehetett vásárolni a magyar „fesztiválszigeten".

További információ a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Balassi Intézet sajtóanyagában:

http://omkn.hu/wp-content/uploads/2015/07/Oroszorsz%C3%A1gi-Magyar-Kultur%C3%A1lis-Napok__Sajt%C3%B3-h%C3%A1tt%C3%A9ranyag_FINAL.docx