A mikrodesztinációs imázs kialakításának lehetőségei a Duna mentén

Szerző: Miskolczi Márk

Forrás: turizmus.com

 2023. december 05. 12:59

A Turizmus Bulletin 2023. évi 3. számában megjelent „Turisztikai fogadóterület-dizájn a Duna mentén” című tanulmányban Bódis Gábor a Duna mint mikrodesztináció imázs kialakításának innovatív lehetőségeit járja körül, kiemelve a hazai jó dizájn gyakorlatokat.

A cikk egy olyan hazai dizájn jógyakorlatot mutat be, melynek megvalósulásával a Dunához kapcsolódó mikrodesztináció jönne létre mind a magyar, mind a szlovák oldalon az Alsó-Ipoly és Alsó-Garam menti turisztikai fejlesztések összehangolásával, hálózatot alkotva, a multimodalitásra alapozva, a kölcsönös szinergiákat kihasználva. Ennek érdekében a Hungary NEXT ország-márka-műhely – egy Európai Uniós Interreg projekt keretében – a Pontibus Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulással, mint vezető partnerrel, közösen fókuszcsoportos műhelytalálkozókat szervezve kidolgozta azokat a projektcsomagokat, amelyek egységes kínálatra épülő, határon átnyúló desztináció alapját képezik.

Új tanulmány jelent meg a Dunához kapcsolódó mikrodesztinációkról

Fotó: 123rf.com

 

A Pontibus Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulást 2015-ben hozta létre Pest Megye Önkormányzata és a Nyitrai Kerületi Önkormányzat azzal a céllal, hogy fejlessze a határmenti társadalmi, gazdasági, turisztikai, kulturális és intézményközi kapcsolatokat, hozzájárulva ezzel a térség összehangolt fejlődéséhez.

A kutatás eredményei a turisztikai és marketing szakemberek számára is értékes információkat tartalmaznak. A kutatás további eredményei a teljes tanulmányban olvashatók, mely a Corvinus Mobilitás és Turizmus Központ oldalán érhető el.