Turisztikai fórum Békés megyében, fókuszban a költséghatékonyság

Forrás: turizmus.com

 2016. november 04. 15:26

A Tourinform Körös-Sárrét szervezésében megyei turisztikai fórumra hívták össze a turisztikai szereplőket Füzesgyarmaton, október 26-án.

A megbeszélésen a Békés megyei Tourinform-irodák vezetői és munkatársai, valamint a Berettyóújfalui iroda szakemberei vettek részt, a megyéből Békéscsabáról, Gyuláról és Gyomaendrődről érkeztek szakemberek. A fórum elsődleges célja az volt, hogy megoldást találjanak a Körösök-völgye népszerűsítését célzó erőforrások összehangolására, s arra, hogy hogyan tudják az irodák minél költséghatékonyabban megoldani a térség népszerűsítését. A cél érdekében felosztották a feladatokat az irodák között – tájékoztatta szerkesztőségünket a Tourinform Körös-Sárrét.

A közeljövőben feltérképezik Szeged, Debrecen, Hajdúszoboszló, Baja és Szolnok rendezvényeit, ahová már közös kampánnyal települnek ki.

A találkozón Tőkésné Gali Mónika szakmai tájékoztatót tartott a Tourinform Körös-Sárrét iroda tevékenységéről, emellett a szervezők célja volt az is, hogy a résztvevők megismerhessék a Körös-Sárrét mint kistérség turisztikai lehetőségeit. Ezért lehetőséget kapott Vésztőről Csősz Ferenc, Szeghalomról Nagyné Hajdu Erzsébet és Dévaványáról Czeglédi Tünde a bemutatkozásra. A Megyei Turisztikai Fórum zárásaként a résztvevők látogatást tettek a Hotel Garában.