Turisztikai fórum Mórahalmon

Forrás: turizmus.com

 2016. május 10. 10:25

Turisztikai szolgáltatók és szállásadók részvételével tartottak fórumot Mórahalmon azzal az elsődleges céllal, hogy a szállásadók információt szerezzenek a település és a környék programlehetőségeiről, szolgáltatásairól, s így azokat a vendégeiknek is ajánlani tudják.

A turisztikai szereplők abban egyetértenek, mindenkinek az a legfőbb célja, hogy az ide érkező vendég jól érezze magát, és minél több időt töltsön el Mórahalmon és környékén. Az elégedetten távozó látogató hazatérve élményeit elmeséli, és ajánlani is fogja a meglátogatott helyeket ismerőseinek, ami a lehető legjobb reklám. Ha jól tudjuk tájékoztatni a vendégeket az elérhető lehetőségekről, akkor ezzel elősegítjük, hogy megtalálja a neki legmegfelelőbb élményt, illetve távozáskor érezheti azt is, hogy vissza kell térnie, hiszen nem tudott mindent kipróbálni – magyarázta a fórum életre hívásának alapgondolatát a Móra-Tourist Nonprofit Kft. ügyvezetője, Stampf Mariann. – Ennek azonban alapvető feltétele, hogy a szállásadók, akik közvetlenül találkoznak a vendéggel, jól értesültek, lehetőleg naprakészek legyek a kínálat elemivel, és azt a vendég igényeinek megfelelően tudják is ajánlani. A szolgáltatói oldalról felmerült kezdeményezést a Móra-Tourist a TDM-szervezet tagjait bevonva szervezte turisztikai fórummá.

Mórahalom látképe

Mórahalom látképe

 

A május 4-ei turisztikai fórumnak a Mini Hungary Park adott otthont, ahol lehetősége nyílt a jelen lévő programszolgáltatóknak tevékenységi körük bemutatására (tanyalátogatás és tanyaprogramok, extrém túralehetőségek – segway, quad –, Paprika Park, Madárkert, lovas színház, kulturális rendezvények stb.), amit kötetlen beszélgetés követett, ennek során többféle együttműködési ötlet is felmerült a munka folytatására.

Mint az ügyvezetőtől megtudtuk, Mórahalmon jelenleg közel 1200 szállásférőhely van, s ebből több mint 700 egyéb kategóriába sorolt, azaz magánszállásadóknál található.