Turisztikai imázsfilm az LMBTQ célcsoportnak

Forrás: turizmus.com

 2018. június 20. 10:14

A Humen Travel Turisztikai Egyesület bemutatta a Budapest Loves You imázsfilmet a Lupa-tónál.

A Humen Travel Turisztikai Egyesület Magyarország első olyan turisztikai desztináció- marketinggel foglalkozó szervezete, amely kampányaival a melegeket kívánja megszólítani. Az LMBTQ utazók remekül szegmentálható célcsoport a turizmusban, jól körülhatárolható igényekkel rendelkeznek.

57%-kal többet költenek, mint az átlag, sokkal intenzívebb kultúrafogyasztók és kedvelik a magas minőségű szolgáltatásokat – fogalmazott Erdei Zsolt, az egyesület elnöke és a Humen Media Hungary alapítója. A CMI amerikai kutatóintézet szerint az LMBTQ utazók évente 800 milliárd dolláros forgalmat generálnak a nemzetközi turizmusban.

Budapest Loves You - bemutatkozik

Fotó: turizmus.com

Ugyanakkor azt is fontos kiemelni, hogy a melegek 40%-a számára elsődleges szempont, hogy melegbarát legyen a desztináció, amelyet meglátogat – emelte ki az elnök.

Magyarországon is egyre több turisztikai vállalkozás gondolja úgy, hogy – más célcsoportokhoz hasonlóan – a melegeket is külön marketingkommunikációs stratégiával lehet elérni. Ennek érdekében több mint tíz neves hazai turisztikai vállalkozás összefogásával, a Humen Media Hungary kezdeményezésére létrejött a Humen Travel Turisztikai Egyesület, amely nem utazási irodaként, hanem elsősorban Budapest speciális marketingszervezeteként kíván működni. A cél, hogy Budapest felkerüljön az LMBTQ-utazók térképére, elsősorban Európában, Amerikában és a Távol-Keleten.

Az Egyesület tagjai: az AlterEgo Club, a Budapest Tuk Tuk, a Casati Budapest Hotel, a Costes éttermek, a Hilda étterem, a Lupa-tó, a Mellow Mood Hotels, a Memento Park, a Rainbow Link, a RiverRide, a Szamos és a Zsidai Group.

Az Egyesület első projektje a Budapest Loves You című kampány, amelynek fő eleme a most bemutatott videó, amelyben három fiatal férfi, egy magyar, egy kínai és egy venezuelai ismerkedik Budapest pink turisztikai kínálatával. A pörgős zenével gazdagított filmben megjelennek Budapest klasszikus kulturális látnivalói (a Parlament, a Bazilika, a Budai Vár stb.) gasztronómai helyszínek, a Gellért-fürdő és az egyesületi tagok népszerű turisztikai szolgáltatásai.

A Humen Travel Turisztikai Egyesület a nagyközönség számára is hozzáférhetővé tette a videót a Pink Budapest YouTube-csatornán, továbbá elindította Facebook és Instagram oldalait is, ahol nagyszabású kommunikációs kampányt indítanak a következő hónapokban.

Még az idén nyáron megrendezik az első LMBTQ sajtótúrát, amelyre öt európai országból, továbbá az Amerikai Egyesült Államokból érkeznek újságírók, akiket az Egyesület gazdag kulturális, gasztronómiai és szórakoztató programokkal vár, s amelytől őszre komoly megjelenéseket remélnek.

A távolabbi tervek között szerepel a Pink Budapest Guided Tour-ok kidolgozása, amely szintén kifejezetten az LMBTQ célcsoportnak hirdetne vezetett városnéző túrákat.

A Humen Media Hungary már korábban is több csatornán népszerűsítette Budapestet az LMBTQ turisták körében: két éve jelentetik meg évente két alkalommal, angol nyelven a Pink Budapest Guide-ot, továbbá üzemeltetik az ehhez kapcsolódó portált, amely hamarosan már négy nyelvi mutációban (angol, spanyol, francia, német) működik, kibővített tartalommal.

Az idei évben a Humen Media Hungary elsőként képviselte Budapestet Európa egyik legnagyobb utazási kiállításának, a Fitur Madridnak az LGBT pavilonjában, ahol önálló standon nyújtottak információt a turisztikai szakmának és a nagyközönségnek egyaránt.

Az eddigi Humen Pink Filmfesztivál kibővül kulturális fesztivállá és újdonságként elindítják az Euphoria Cabaret-t, amely a cirkuszi világot kívánja bemutatni külföldi vendégművészek segítségével.

Kapcsolódó cikkek

TOP 50: Gerendai Károly

2018. május 08.