Turisztikai komplexumot adtak át Érpatakon

Forrás: MTI

 2018. július 01. 16:23

A hét egységből álló cottage-ban a kóstolóház mellett kisebb és nagyobb rendezvényeket megtartására alkalmas fogadó, kápolna, négy faház és egy apartman, a pálinkafőzést bemutató terem, egy száztíz fás meggyliget, valamint egy mesterséges tó kapott helyet.

A családi beruházás keretében, 600 millió forintból felépített, Zsindelyes Cottage-nak elnevezett épületegyüttes egyszerűségével, békességével és alapvető értékeivel igyekszik bemutatni a táj gasztronómiáját – mondta Nagy István agrárminiszter az avatóünnepségen. A Zsindelyes Cottage látogatói megismerhetik egyebek között a környék egyik leghíresebb termékét, az újfehértói fürtös meggyet, valamint a belőle készült, földrajzi eredetvédettséget és európai uniós oltalmat egyaránt élvező meggypálinkát.

Nagy István agrárminiszter az avató ünnepségen

Fotó: drnagyistvan.hu

Papp József, a beruházó Zsindelyes Tanya Kulturális Értékeinek Megóvásáért Alapítvány elnöke, az érpataki Zsindelyes Pálinkafőzdét és a Zsindelyes Kóstolóházat üzemeltető cég tulajdonosa elmondta, 2008-ban adták át a pálinkafőzde közelében megépült kóstolóházat, majd az angol vidéki gazdaság, a cottage mintájára létrehozták a helyben megtermelt alapanyagokat felhasználó gasztronómiára, a nyugodt környezetre és a közvetlen vendéglátásra épülő turisztikai komplexumot.

Az eseményen Seszták Miklós, a Kárpát-medencei gazdaságélénkítő programok és összehangolt fejlesztési feladatok, valamint turisztikai fejlesztések koordinációjáért felelős kormánybiztos beszédében leszögezte: igenis lehet a „három aranykoronás” nyírségi homokon minőségi turisztikai kínálatot létrehozni. A tizenegy alkalmazottat foglalkoztató komplexumban a tervek szerint esküvőket, családi rendezvényeket, céges összejöveteleket egyaránt tartanak majd.

Kapcsolódó cikkek