Turisztikai összefogás a Kelet-Mecsekben

Forrás: turizmus.com

 2021. november 29. 17:32

Mecseknádasdon egy ideje már megfogalmazódott, hogy a település húzóágazatát, a turizmust és vendéglátást hosszabb távon és komplexebb módon szeretnék fejleszteni, ezért Baranya megyei vállalkozók és magánszemélyek támogatásával megalakították a Mecseknádasd Open Turisztikai Nonprofit Kft-t.

A cég a településen többek között turizmusfejlesztéssel és rendezvényszervezéssel kíván foglalkozni – tájékoztatta a turizmus.com-ot a Mecseknádasd Open Turisztikai Nonprofit Kft.

A festői völgyben fekvő falu vonzereje különleges természeti értékei mellett épített kulturális örökségének, a sváb gasztronómia ízeinek, a borturizmusnak, a helyi legendák, hagyományok és népi kézműves mesterségek megőrzésének, illetve a települést behálózó országos és nemzetközi turista- és zarándokutaknak köszönhető.

Így tehát Mecseknádasdon számos turisztikai terméktípus is maradandó élménnyel kecsegtet, melyhez adódott az az alapgondolat, hogy a gasztro-kulturális irányú településfejlesztés mellett a professzionális rendezvényszervezés is előtérbe kerüljön.

mecseknadasd

A turisztikai összefogás keretében megalakult cég a településen többek között turizmusfejlesztéssel és rendezvényszervezéssel kíván foglalkozni

Fotó: Mecseknádasd/Glasz Fotó

„Kiemelt célunk, hogy aki a Dél-dunántúli régióban, illetve a Pécs–Villány turisztikai térségben programot, kikapcsolódási lehetőséget keres, vagy csupán falusi pihenésre vágyik, annak Mecseknádasd az elsők között jusson eszébe, mint lehetséges úti cél” – nyilatkozott a kezdeményezésről Karl Ákos és Pintér Réka, a Mecseknádasd Open Turisztikai Nkft. két ügyvezetője és alapítója.

Mecseknádasd eddig is megannyi programmal várta a látogatókat és a helyi érdeklődőket, azonban ezen felül még több nagyobb és kisebb, a település gazdag történelmi múltjára és kulturális értékeire emlékező eseményt, szabadidős rendezvényt szeretnének kínálni.Mecseknádasdon az aktív vállalkozói életnek köszönhetően sok szállásadó és vendéglátó, helyi termelő és kézműves dolgozik, akik között egyértelmű volt a turisztikai összefogás szükségessége. Továbbá külsős stratégiai partnerek is részt vesznek a cég működésében, akik közül Kéméndi Tamás harmonikaművész és harmonikatanár vállalta a művészeti vezetői feladatok ellátását, a marketing- és PR-feladatokban pedig a pécsi Ferling Kft. és a PannonTV vezetőivel kezdődhet meg a közös munka.

„A víziónk, hogy Mecseknádasdon és a szomszédos településeken az év minden napján legyen elérhető valamilyen értékes program vagy látnivaló, hogy a települést a régió idegenforgalmi és turisztikai kínálatának kihagyhatatlan elemeként, a Mecsek kincsesládájaként említsék” – tette hozzá Ferling József, a Ferling Kft. ügyvezető igazgatója.