Turisztikai szakmai nap a Dunamentén

Forrás: turizmus.com

 2017. november 16. 11:27

A magyar és szlovák turisztikai szolgáltatókat is összefogó Dunamente TDM szervezet 2017 nyarán új szolgáltatásfejlesztési és pozicionálási programot indított.

A terület elsősorban a párkányi Vadas fürdő és az aktív turisztikai szolgáltatások miatt nagyon népszerű a szlovák vendégek körében, de a kínálat ismert az osztrákok és cseh vendégek számára is, azonban a magyarországi potenciális célközönség alig ismeri.

A nyáron indult szakmai fejlesztési program egyik célja éppen a magyarországi pozicionálás, a célcsoportfókuszú turisztikai termékek kidolgozása és piacra vitele a terület USP-i alapján az örökségturizmus, az aktív-, a bor- és gasztroturizmus és az egészségturizmus területén, de a meglévő célközönség bővítése és a minőségfejlesztés is a fejlesztési csomag része.

Komárom, Klapka tér a Városházával

Az újonnan elkezdett szakmai munka első nyilvános állomása az a szakmai konferencia és helyi termék bemutató, amelyre 2017. november 23-án kerül sor, s amelyre szeretettel várja a Dunamente TDM szervezet a magyarországi szakmai partnereket is.

A délelőtti program során a TDM szervezet eddigi munkájának és céljainak bemutatását követően Lenka Vargová Jurková és Török Attila a Kassa megyei turisztikai szervezet márkaépítési és termékfejlesztési jó gyakorlatát mutatja be, majd Horváth Viktória tart előadást arról, hogy a magyarországi gyakorlatban mit nyújtanak a TDM-ek a vállalkozásoknak. Kovács Balázs, a Good Deal Kft. ügyvezetője Ausztriából hoz jó példákat a célcsoport fókuszú desztinációs termékfejlesztésre.

Mivel a terület magyarországi pozicionálásában kiemelt szerepe van a történelmi, irodalomtörténeti, képzőművészeti, zenetörténeti értékeknek, Kedves Csaba az örökségturisztikai termékfejlesztés dilemmáiról tart előadást, majd Nagy Júlia, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság turisztikai brand menedzsere a smart eszközök használatáról szól a desztinációs szintű turizmusfejlesztésben, kiemelten az aktív- és ökoturizmus területén.

A konferencia programja ITT.

A szakmai nap második részében a Dunamente ízeit mutatják be a helyi termelők és borászatok. A „Kóstolj egyet Jókaival!" szlogen nem véletlen, hiszen Komárom és környéke bor- és gasztronómiai hagyományait a Jókai örökségét bemutató Duna Menti Múzeumban ismerhetik meg az érdeklődők.

A rendezvény Facebook oldala: https://www.facebook.com/events/1927574647482137/