Utazzon Ikarus 55-össel a Mátrai Turizmus Napjára

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2019. május 08. 11:19

Mátraszentimrén, a négycsillagos Hotel Vadvirágban május 18-án rendezik a 3. Mátrai Turizmus Napját.

A szezonindító rendezvényt a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület szervezi, a mátraszentimrei önkormányzat támogatásával – tudtuk meg Kápolnai Nagy Ágnestől, az egyesület elnökétől.

Egész napos programra várják az érdeklődőket. Budapestről reggel indítják el a Mátrába azt az Ikarus 55-ös nosztalgiaautóbuszt, amely Gyöngyöst érintve szállítja majd a vendégeket a program helyszínére. Napközben pedig ugyanez a busz szállítja Mátraszentimre és Galyatető között a látogatókat.

A Galyatetőre érkezők a felújított kilátóból tekinthetik meg a környék nevezetességeit. A hagyományőrzés szellemében pedig egész nap szállítja a vendégeket az egyesület postakocsija.  A résztvevők megismerhetik a mátrai betyárokat, de részt vehetnek egy szakember által vezetett túrán is.

Az egész napos rendezvény egyik helyszíne a mátraszentimrei négycsillagos Hotel Vadvirág

 

A program változatos lesz: Mátraszentimrén, a Mátra Ásványházban például az aranymosást próbálhatják ki az érdeklődők, de egész nap nyitva áll majd a vendégek előtt a nemrég felújított szlovák tájház is. A gyerekeknek kerékpáros ügyességi vetélkedőt is tartanak, valamint rendőrségi bemutatóra is készülnek.

A délutáni órákban szabadtéri filmvetítést tartanak a Hotel Vadvirág mögötti réten. Ugyanakkor egész nap kézműves foglalkozásokra is várják a fiatalokat.

A nemrég  felújított szlovák nemzetiségi tájház Mátraszentimrén

Fotók: Mentusz Károly

A programsorozat különlegessége lesz az úgynevezett mátrai gasztroplacc, amelyet a hotel előtt nyitnak meg a közönségnek, s ahol olyan ételeket kínálnak majd, mint a pásztói kolbász és sajt, a bivalyhúsból készült termék Szurdokpüspökiből, vagy fürjtojás Galyatetőről, a mézek és mátrai borok Domoszlóról, illetve a népszerű parádi víz. Magos Zoltán séf, a Mátra Hírnöke pedig vadhúsokból készít ízletes ételeket.

A nap zárásaként, az esti órákban fáklyás túrát szerveznek a környéken. Jó idő esetén a résztvevők a csillaghullásban is gyönyörködhetnek. A szervező Mátra Jövője Turisztikai Egyesület az év további részében, különböző helyszíneken mátrai vacsoraesteket is tervez.