Turisztikai szezonnyitó a Velencei-tónál

Forrás: turizmus.com

 2018. április 30. 09:57

Több mint 100 kiállító és sokezres érdeklődő tömeg jellemezte a XI. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor és Pálinkafesztivált. Az agárdi állomásra félóránként érkeztek vonattal a fővárosból és a környékről a kóstolni vágyók, és természetesen alig volt már délre parkolóhely.

Az ötnapos, turisztikai szezonindító fesztivál fő szervezője, Ocsenás Katalin elmondta, a Gárdony város által rendezett eseményt minden évben több hónapos egyeztető munka előzi meg és persze sok-sok izgalom, hogy milyen lesz az idő. Nos, az idén az időjárás kegyes volt az ide utazókhoz és az étel-ital kínálókhoz is.  Örvendetes jelenség, hogy szinte kizárólag helyi termékek készítői vonultak fel, a málnapálinkák, a szőlő- és gyümölcsborok, a krumplirózsa, a kemencés piték, mézek és sajtok standjai körül mindig nagy volt a tömeg. A meglepően nagyszámú halas pavilon előtt is sorok álltak, nem úgy tűnt, mintha a magyarok idegenkednének a haltól, bár ma még kevés hal fogy az üzletekben.

Gyakran indultak lovasszekér-túrák a Dinnyési fogatudvarról megtekinteni az izgalmas vadmadárvilágot

Fotó: turizmus.com

 

A kulturális programok öt napon keresztül, reggeltől estig zajlottak a nagyszínpadon, az aktív kikapcsolódásra vágyók pedig nekivághattak a tó körüli túráknak. Sokan neveztek a horgász-  és halászlé főzőversenyre, akárcsak a vadétel főző vetélkedőre. Különösen finomat főztek a székesfehérvári Hatpöttyös étterem munkatársai. Alkalom adódott sárkányhajózásra, és gyakran indultak lovasszekér-túrák a Dinnyési fogatudvarról – ez volt az idei újdonság – megtekintendő az izgalmas vadmadárvilágot, szétnézni a kilátóból vagy megtudakolni a Sarvajcz kereszt történetét.

A görög táncháznak legalább akkora sikere volt, mint a mörlenbachi vadászkürtösök bemutatójának, de brazil, tahiti és latin salsa dallamok is felhangzottak a nagy kirakodóvásár környékén.