Turisztikai szezonnyitó Kossuth-díjas hegedűművésszel Keszthelyen

Forrás: turizmus.com

 2021. május 03. 18:32

Május 1-jén, Keszthelyen, hagyomány a Balaton megkoszorúzása, amellyel megnyitják a Balatoni Szezont, várva a városba látogató turistákat. Az idei szezonnyitó formabontó helyszínről indult, amellyel az egészségügyi dolgozóknak mondtak köszönetet.

Sajnos az idei év még mindig a járvány elleni küzdelemről szólt nemcsak Keszthelyen, de hazánkban és a világ valamennyi országában is. Keszthely Város Önkormányzata kiemelt tisztelettel gondol mindazokra, akik az egészségügyben és a szociális ellátásban dolgoznak és küzdenek mindennap. A Keszthelyi Kórház és a Keszthelyi Mentőállomás munkatársain keresztül szerettünk volna jelképesen köszönetet mondani minden egészségügyi dolgozónak, mert úgy gondoljuk, hogy az ő áldozatos munkájuk nélkül nem indíthatnánk el a turisztikai szezont a Balatonnál sem – fogalmazott Nagy Bálint polgármester.

Az eseményen részt vett Keller András Kossuth-díjas hegedűművész, a Concerto Budapest zenekar zeneigazgatója, aki Homoki Gábor hegedűművésszel Bartók Béla duóiból egy minikoncertet is adott kifejezve köszönetét az egészségügyi dolgozók előtt.

Keller András és Homoki Gábor hegedűművészek minikoncerttel fejezték ki köszönetüket az egészségügyi dolgozók előtt a Keszthelyi szezonnyitón

Fotó:  Keszthely Város Önkormányzata

„A Concerto Budapest tagjai több kórházat is támogattak már adománnyal, valamint tavaly Hősök tiszteletére elnevezésű koncertsorozatot is indítottunk mindazok számára, akik rendkívüli kitartással, hősként segítették embertársaikat eben a nehéz időszakban” – mondta a hegedűművész.

Keller András arról is beszélt, hogy a jövőben együttműködik a Concerto Budapest és Keszthely városa, amelynek első állomásaként augusztusban szimfonikus nagykoncertet terveznek a városban.

„Már régóta fogalmazódik bennem, hogy mivel a Balaton az egyik legnagyobb hazai kincsünk, megérdemelne egy jelentős nemzetközi komolyzenei fesztivált, ami régiós szinten is támogatná a minőségi turizmus fejlődését. Ennek Keszthely lehet a méltó bölcsője, mi mindenesetre elvetjük a magot, ami majd remélhetőleg kisarjad” – emelte ki Keller András.

A szezonnyitó záró akkordjaként a Balaton-parton Nagy Bálint polgármester Manninger Jenő országgyűlési képviselő és Vozár Péterné alpolgármester társaságában, cserkészek közreműködésével megkoszorúzta a Balatont a mólónál, ezzel jelképesen is elindítva az idei szezont.