Turizmus Café különkiadás a Rendezvény ReStart konferencián

Forrás: turizmus.com

 2023. május 08. 14:42

Május 9-én kerül megrendezésre a Magyar Turisztikai Program Alapítvány szervezésében a Rendezvény ReStart 2023. A szakma szereplői számára 2021-es alapítása óta stratégiai jelentőségűvé vált konferenciának idén az Akvárium Klub ad otthont.

Turizmus Café különkiadásunk Budapest a világ szeme előtt - az atlétikai VB turisztikai hatása címmel a Rendezvény Restart keretein belül, 16:40 és 17:30 között lesz meghallgatható az Akvárium Klub Kishalljában. A rendezvényre ITT lehet regisztrálni.

A téma az atlétikai világbajnokság Budapesten történő megrendezésének a hazai turizmusra gyakorolt katalizátor hatását járja körül az alábbi kérdések mentén:

  • Hogy érinti a közvetett szereplőket, mire számíthatnak idén augusztusban a szektorban dolgozó idegenvezetők, rendezvényszervezők, magánszálláshelyek, város marketingért felelős szakemberek?
  • Hogy lehet felkészülni egy  ilyen jelentős sportrendezvényre?
  • Szükség van-e a transzferhez használt buszok számának megtöbbszörözésére?
  • A desztinációt népszerűsítő reklámanyagok számának növelésére?
  • Miben csapódik le ez a turizmus közvetetten érintett szereplőinél, és felkészült-e erre a szakma?

 

A beszélgetés vendégei:

  • Erdei Bálint – ügyvezető igazgató, Cityrama DMC
  • Horváth Vanda – turisztikai és partnerségi csoportvezető, Budapest Brand
  • Rege Mihály – elnök, Felelős Szálláskiadók Szövetsége


A műsort Érczfalvi András vezeti.

A Rendezvény ReStart konferenciára kihelyezett Turizmus Café egy új megközelítést próbál ki, a helyszínen zajló panelbeszélgetésekhez hasonlóan csak hangfelvétel fog készülni róla.A rendezvényre 550 főt várnak a szervezők, a résztvevők 63 előadót hallgathatnak meg. 5 partnernél 42 rakéta ösztöndíjasuk van, ebből 10-en dolgoznak az esemény sikeréért.

A konferencia további programja a rendezvény szektornak a folyamatosan változó világhoz való adaptációját, fejlődését járja körbe, s bontja ki a mindezek nyomán nyíló új lehetőségeket. A munka-magánéleti egyensúly mellett szó lesz az iparági érdekképviseleti szervezetek aktuális céljairól, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programról, az NKA kultúratámogatási aktualitásairól is. Utóbbi során a kollégiumok céljai, elérhető forrásai, a pályázati struktúrája, aktualitásai és tervei, valamint a financiális támogatások segítségével megvalósulás alatt álló projektek kerülnek fókuszba.

rendezvény restart

Idén új helyszínen, az Akvárium Klubban rendezik meg a konferenciát

Fotó: Magyar Turisztikai Program Alapítvány

A hazai kulturális élet exportstratégiája meglehetősen diverznek mondható, nemcsak művészeti áganként, de célpiaconként, valamint a források tekintetében is különbözik. Az Akvárium Klubba szervezett konferencia mindezt témául tűző paneljének vendégei arról beszélgetnek majd, mi a láthatóság legnagyobb kihívása, és milyen eszköztárra, kulturális és kapcsolati tőkére, milyen jó gyakorlatokra támaszkodhat a szektor.

Az adatvezérelt turizmus előnyeiről és hátrányairól rengeteg szakmai párbeszéd folyik. Az erről szóló hazai szabályozást idén a zenés-táncos rendezvények körére is kibővíti a döntéshozó. Mi mindent nyernek az iparági szereplők egy folyamatos és rendszeres adatszolgáltatásból, és mi az, amire igazán szükségük lenne? Első kézből kapnak választ a résztvevők.

Az MTPA saját szervezésű eseményein is több ízben tematizálták a fesztiválosodást, valamint a jelenségből fakadó változásokat. Tény, hogy nem csak a fogyasztói igények alakítják a trendet, a Z generáció vásárlóképes vendéggé érése, az élményközpontú programkínálat összeállításának kényszere, és az egymást érő válsághelyzetek szintén reaktív pozícióba kényszeríti a fesztiválszervezőket, akik szintén szót kapnak a szezonnyitó esemény színpadán.

A mesterséges intelligencia számos módon hozzájárulhat a kreatív iparhoz, így az iparági szereplők is változatos célokra használják az AI-t: képi és szöveges tartalmak készítésére, zenei alkotásra, vagy akár grafikai tervezésre. Az eredmények pedig gyakran az emberi teljesítményeket jóval felülmúlják. Milyen lehetőséget rejt ez a technológia a kreatív ipar számára, hogyan tudjuk hasznunkra fordítani, milyen messzire szabad engednünk? Ezeket az izgalmas kérdéseket járják körbe a téma panelistái.

A teljes program az MTPA social media felületein, valamint a konferencia saját felületén tekinthető meg.

A Rendezvény ReStart Konferencia 2023 együttműködő partnere a Nemzeti Kulturális Alap.

A programra egyaránt várják az üzleti rendezvények világának szereplőit, éppúgy, mint a kulturális és sportesemények képviselőit, hiszen a cél továbbra is, hogy összehozzák a rendezvényes szakmát. Szeretettel várunk holnap minden kedves érdeklődőt, a helyszínen is lehetőség nyílik még a regisztrációra.