Közel száz szakemberről olvashat a turizmus friss top 50-es kiadványában

Forrás: turizmus.com

 2024. január 30. 18:30

A Turizmus.com kiadója 10. alkalommal mutatja be a magyar turizmus meghatározó szereplőit. Napokon belül megjelenik a szakma 2023-as teljesítményét értékelő, exkluzív kiadványunk, amelyből összesen csaknem száz szakembert ismerhet meg.

Minden évben egyre nagyobb kihívás és egyben hatalmas felelősség is elkészíteni az ágazat top 50-es listáját, amiben hagyományainkhoz híven idén is a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány partnerszervezeteinek elnökeiből, valamint a kiadó Turizmus Kft. szakembereiből álló szakmai zsűrire támaszkodhattunk.

Ezúttal is az előző esztendőben, 2023-ban elért kiemelkedő teljesítmények döntöttek, tehát nem életműveket értékelt a zsűri. Most először azonban kizárólag a jelöltek gazdasági, illetve az általuk tulajdonolt vagy irányított cég teljesítménye volt a perdöntő a szavazásnál. Áttekinthetőbbé téve az olvasó rálátását azokra a területekre, amelyeket az egyes szakemberek képviselnek, az ágazat legfontosabb szereplőit kategóriánként csoportosítva (attrakció, befektető, gasztronómia, közlekedés, kreatív, szállodaipar, utazás) mutatjuk be.

 

Kiadványunk idei újdonsága, hogy az egyéb szakmai sikereket, így az ágazat érdekében végzett kimagasló lobbitevékenységet ezúttal külön értékeltük – idén első alkalommal önálló fejezetben mutatjuk be tíz meghatározó szakmai szövetség munkásságát.Ugyancsak külön fejezetet kapott – immár hagyományosan – tíz, turisztikailag kimagasló vidéki település polgármestere.

És ezúttal is külön fejezetet szenteltünk a szakma tíz ígéretes, legfeljebb 33 éves fiataljának, akik még pályájuk elején tartanak, de már kiemelkedőt tudtak alkotni.

 

Számokban a top 50-es kiadványról

A listában néhány vállalkozásnál a teljesítmény szempontjából egymástól elválaszthatatlan párosokra szavazott a zsűri, így A turizmus 50 fontos szereplője fejezetet valójában 58 szakember alkotja.

A 2023-as listában sokan vannak, akik az előző években már többször is szerepeltek a rangsorban, 18 névvel viszont most először találkozhatnak. Ugyanakkor 8 olyan személy is akad, aki az elmúlt tíz évben mindig bejutott a top 50 közé. A megjelenési alkalmak számát mindenkinél külön is feltüntetjük, érdemes lesz megkeresni a „törzsgárdát" és az „újoncokat" is.

A turizmus meghatározó arcait bemutató kiadványunkat 2013 óta készítjük el, és a tíz év alatt a különböző kategóriákban legalább egyszer 257 személy szerepel(t). A napokon belül megjelenő legfrissebb összeállításból összesen csaknem 100 szakembert ismerhet meg és közülük 40-en most első alkalommal kerültek be.

Az elkövetkező hetekben a Turizmus.com oldalán külön-külön is bemutatjuk majd a turizmus legfrissebb top 50-es kiadványának szereplőit.