Turizmus Világnapja: séta a múltba és óra a tanyai iskolában a Dél-Alföldön

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 22. 13:14

A Magyar Turizmus Zrt. a közösségépítés jegyében szeretné a turisztikai szakmát meghívni egy rendhagyó napra szeptember 26-án 14.00 órakor, melynek keretében az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkot és a labirintus tematikájú útvesztő öko élményparkot, a Csillagösvényt mutatják be.

A látogatás alkalmával a partnerintézmény vezetői és munkatársai segítenek közelebb hozni az érdeklődőkhöz az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark legfőbb látványosságát a Feszty-körképet. Soha nem látott közelségből, teljesen új nézőpontból tekinthető meg a restaurátori munkával portalanított festmény. A terepasztal felett látogatói ösvény épült, és az üveg járólapokon járva a honfoglalás idejébe sétálhatunk vissza.

A vendégeket ezután frissítőre és helyben sütött pogácsára invitálják az Olvasókörhöz, ahol dél-alföldi muzsikaszó kíséretében népi játékokat is kipróbálhatnak.

Ezt követően a Skanzenben, a Tanyai Iskolában rendhagyó korabeli tanórán tesztelhetik tudásukat és ismereteiket. A Szatócsboltban mindenki fellelheti, mi szem-szájnak ingere.

A tanóráról a logikai feladványok, útvesztők világába kalauzolják a Vendégeket a környéken fellelhető természetes alapanyagokból épült Csillagösvény Labirintusba. Európa legnagyobb sövénylabirintusát a magyar történelem, földrajz, élővilág érdekes, játékos módon történő megismertetése teszi még izgalmasabbá. A fűzfafonat-labirintus felejthetetlen élményt nyújt az eltévedni vágyóknak.

Program:

14.00 – 14.20   érkezés az Emlékpark főbejáratához, regisztráció

14.30 – 14.50   Feszty-körkép megtekintése

15.00 – 16.50   Szakmai összejövetel az Olvasókörnél: vendéglátás, muzsikaszó, népi játékok kipróbálása

Korabeli tanóra a Tanyai Iskolában

Vásárlási lehetőség a Szatócsboltban

17.00 – 18.00   Csillagösvény Labirintus bejárása

Az ingyenes rendezvényhez valamennyi szakmabeli érdeklődő szabadon csatlakozhat.

Részvétel csak előzetes regisztrációval lehetséges! A részvételt szeptember 24-ig 12.00-ig szükséges jelezni Pap Máriánál a pap@itthon.hu e-mail címen vagy a 06-66/521-020-es telefonszámon.