Turizmusban is együttműködne Budapest és Belgrád

Forrás: turizmus.com

 2019. október 03. 13:10

turisztikai szempontból óriási együttműködési lehetőségek állnak Magyarország és Szerbia előtt – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az újvidéki LORIST Idegenforgalmi, Halászati, Vadászati és Sportfelszerelés-kiállításon.

Újvidéki látogatása alkalmával a szerb kormány tagjaival két konkrét együttműködésről tárgyalt,

az egyik a gyógyturizmusra, a másik pedig a vadászattal, halászattal, környezetjárással kapcsolatos turizmusra vonatkozik.

Semjén Zsolt a szerbiai városban népszerűsítette a 2021-es Egy a természettel című Vadászati és Természeti Világkiállítást is, amelynek egyik kiemelt vendége Szerbia lesz.

A vadászati turizmusról szólva kiemelte, hogy az jelentős bevételeket generál, hiszen gyakran az egész család együtt utazik a vadásszal, és több napot marad az adott városban.

Magyar stand a LORIST vásáron

Fotó: pannonrtv.com

A 2021-es világkiállításról elmondta: több mint 150 országot hívtak meg, és minden jelentősebb természetvédelmi, vadászati, horgászati szervezettel kapcsolatba léptek. A kiállítás témáját tekintve is a teljességre törekednek, a vadászat és a horgászat mellett lovasbajnokságot szerveznek, bemutatják a solymászat, az íjászat és a sportlövészet szépségeit, de a művészeteket is bevonják, illetve a gasztronómián, valamint az ehhez kapcsolódó borkultúrán keresztül a társadalom minden részét igyekeznek megszólítani.

Kovács Zoltán, a 2021-es Egy a természettel című Vadászati és Természeti Világkiállításért felelős kormánybiztos kiemelte:

a 20 napos központi budapesti kiállítás mellett négy másik városban, Vásárosnaményban, Hatvanban, Gödöllőn és Keszthelyen is lesznek rendezvények, de voltaképpen minden régiót bekapcsolnak az eseménysorozatba.

A 20 ország 500 kiállítóját felvonultató, vasárnapig tartó LORIST kiállításon a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint Magyarország díszvendégként van jelen.

A szakkiállításon magyarországi gyógy- és termálfürdők, valamint a vásár tematikájához kapcsolódó magyar cégek mutatkoznak be a CED és az Egy a Természettel Nonprofit Kft. közös szervezésében. Az október 3-án nyílt turisztikai szekcióban a magyar cégek  200 négyzetméteres standon vannak jelen.

Kapcsolódó cikkek

Szintet lép a Hungexpo

2019. szeptember 18.