Turizmusfejlesztés kártyarendszerrel

Forrás: turizmus.com

 2015. június 15. 14:50

A Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ Kft. munkatársai, Pap Mária turisztikai divízió vezető és Dedák Angéla hálózati vezető volt a vendége a napokban a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kommunikációs és Reklámklubjának, a téma a városmarketing volt.

A két szakember a nagyvárosok életében egyre markánsabb szerepet játszó desztinációs marketing továbbfejlesztésének lehetőségeit vázolta fel, különös tekintettel a Budapest Card turisztikai kártyára.

Arról is szót ejtettek, hogy milyen tényezők szükségesek a rendszer beindításhoz és milyen előnyöket jelenthet egy hasonló csomag kidolgozása más térségek, akár Csongrád megye számára is. A hozzászólásokban felvetődött az a lehetőség is, hogy a Szeged és Hódmezővásárhely növekedési zónában működő turisztikai vállalkozások is kidolgozhatnának a fővárosihoz hasonló kártyarendszert - a tervezett tramtrain beruházás kapcsán - a két város idegenforgalmának az élénkítéséhez.

Hozzátették: a kártya kibocsátáshoz elsősorban széleskörű turisztikai összefogásra van szükség az önkormányzatok és a vállalkozások között. Ebben kiemelt szerepe van a közlekedési vállatoknak, mert ma még döntően az ingyenes közösségi közlekedés lehetősége a kártyavásárlás fő vonzereje.

http://www.csmkik.hu/