Új állandó kiállítás nyílik a tiszadobi Andrássy-kastélyban

Forrás: MTI

 2020. október 09. 19:45

A jövő év végétől látogatható kiállítást 1,27 milliárd forint európai uniós forrásból alakítják ki, és az Andrássy-család és a kastély történetét mutatja majd be.

A fejlesztés megkezdése alkalmából rendezett ünnepségen, pénteken György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára elmondta, hogy az új kiállítás az Andrássy-család és a kastély történetét mutatja majd be. A kiállításon túl kávézót, múzeumi boltot, éttermet és rendezvényteret is kialakítanak a kastélyban. A jövő év végére elkészülő beruházás a Nemzeti Kastély- és Várprogram része.

A tiszadobi kastélyban kávézót, éttermet, múzeumi boltot és rendezvényteret is kialakítanak

Fotó: MTI/Balázs Attila

Virág Zsolt miniszteri biztos azt emelte ki, hogy az Andrássy-család fordulatos életét bemutató kiállításnak külön értéket adnak a család visszavásárolt műtárgyai.

Glázer Tamás, a NÖF Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kifejtette, hogy az észak-alföldi régió leglátogatottabb kastélya a tiszadobi, a hozzá tartozó 8 hektáros parkkal. Az elmúlt másfél évben mintegy 68 ezren látogattak el oda.
A fejlesztés megkezdése alkalmából egy időkapszulát is elhelyeztek a kastélyban.

A kastély idén november 1-jén bezárja kapuit, a beruházás elkészültével, 2021 végén nyílik meg újra a nagyközönség számára.