Új attrakciókkal ünnepli Tiszafüred várossá válásának 40. évfordulóját

Forrás: turizmus.com

 2024. január 03. 17:20

Tiszafüred már 40 éve város, amelyet idén különböző fejlesztésekkel és programokkal ünnepel meg. Folytatódik a belváros felújítása, összesen három új turisztikai attrakcióval bővül a település, valamint megannyi program is várja majd a látogatókat.

Tiszafüreden 2023-ban megújultak a járdák és a közvilágítás, korszerű csapadékvíz-elvezető rendszer épült, megújult a vasútállomás épülete és júniusban megnyitott a Tariczky Endre Régészeti Kiállítás. Befejeződött a régi tiszaörvényi óvoda épületének felújítása is, ahol a Darabos László nevét viselő helytörténeti kiállítás fog nyílni jövőre – foglalta össze Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere az I Love Tisza-tónak.

Hozzátette, hogy a belváros külsőbb részének felújítása is folytatódik, egész pontosan a Kossuth térig: itt a járdafelújítás és a zöldfelületek megújítása van a projektben, illetőleg a Deák tér is megszépül. A Városligetben lévő játszótér – amely a Tisza-tó legnagyobbja – új játékelemekkel fog bővülni, valamint tervezés alatt van a szabadvízi strand és a Halas tér további fejlesztése.

Több fejlesztés is megvalósul Tiszafüreden 2024-ben

Fotó: tiszafured.hu

 

Az év folyamán három új turisztikai attrakcióval bővül majd a város. Az egyik a Természetbúvár Játszóház és Túraközpont, míg a másik a Darabos László Helytörténeti Kiállítás és megnyílik a Református Látogató Központ is, amely Tiszafüreden és a Tisza-tó környéki településekre kalauzolja el a látogatókat.

Január 9-én a Fő téren megnyílik a műjégpálya is, amely 200 négyzetméteren várja majd a korcsolyázni vágyókat. A tiszafüredi műjégpálya a hét minden napján nyitva lesz és igazán kedezményesen lehet igénybe venni. A nyitvatartási időben büfével is várják a látogatókat, akiknek korlátozott számban korcsolyát is tudnak biztosítani – írja Ujvári Imre Facebook posztjában.