Új belvárosi negyed Zalaegerszegen

Forrás: MTI

 2017. június 29. 13:07

Mintegy 800 millió forint önkormányzati forrásból és magánberuházással új belvárosi negyedet alakítanak ki Zalaegerszegen. A lakóövezetben három új társasház építése kezdődik el, közműveket cserélnek ki, emellett a tömbök közt átkötő utat, gyalogos sétányt alakítanak ki.

Korábban történt

A város önkormányzatának régi terve volt, hogy a korábban lebontott kerámiagyár területét és a környező utcákat a belváros aktív részévé tegyék. A tervek most megvalósulhatnak: az önkormányzat és a ZÁÉV Építőipari Zrt. együttműködésével beépíthető területet alakítanak ki, így a volt kerámiagyár környezetében új lakások épülhetnek.

Az új lakónegyedben bekötőút és fasorral szegélyezett, kerékpársávval kialakított új utca épül. A területet új közművekkel látják el, a házakat pedig gyalogos és kerékpáros sétány köti majd össze.

A város egyik legnagyobb rendezvénye az Egerszeg Fesztivál

 

A ZÁÉV húsz évvel ezelőtt, a kerámiagyár kiköltözése után vásárolta meg az ingatlant. A céljuk az volt, hogy minőségi lakókörnyezetet alakítsanak ki ezen a területen. Az ingatlanfejlesztésből tíz évvel ezelőtt két épület valósult meg, az építkezés folytatásához viszont a környék infrastruktúrájának megújítására, az alapközművek, valamint az átkötő és gyalogos utak kiépítésére volt szükség.

A volt kerámiagyár környezetében 82 új lakás épül fel, majd ezt követően a ZÁÉV további két új tömböt épít, 60 új lakás kialakításával.