Új csúszdaparkot avattak Tiszakécskén

Forrás: turizmus.com

 2020. július 15. 17:34

Ünnepélyes keretek között átadták Tiszakécskén az ország legújabb csúszdaparkját a Barack Thermal Resortban.

A régi óriáscsúszdától elbúcsúztak, amely 27 évig szolgálta a fürdőzőket. Helyette a kor igényeinek maximálisan megfelelő csúszdaparkot építettek. A torony és a csúszdák színe is igen hívogató. Mivel a régi csúszda nem nyújtott már igazi izgalmas pillanatokat a csúszás szerelmeseinek, így az új beruházással, a fiatalságnak szerettek volna kedvezni.

A projektet saját forrásból valósította meg a Barack Thermal Resortot üzemeltető Tiszaparti Termálfürdő Kft. A régi csúszda bontási folyamata 2019 őszén kezdődött.

Július 11-én 11 órakor adták át a csúszdaparkot a Barack Thermal Resortban

Fotó: Barack Thermal Resort

Mint közleményükben írják, az indító torony, melyből minden csúszda elérhető, öt emelet magas. A kamikazecsúszda a száguldás és az adrenalin szerelmeseinek lesz a kedvence. Szinte szabadesésélményt nyújt és akár 60-70 km/óra lecsúszási sebesség is elérhető rajta. Indító magassága 11,4 m, pályahossza 26,3 m. A kétpályás családi csúszda (vagy versenycsúszda) nyitott szerkezetű, izgalmas gyorsasági versenyek rendezésére ad lehetőséget, mivel időmérő funkcióval is rendelkezik. Indító magassága 6 m, pályahossza 19,3 m. Az anakondacsúszda egy szelídebb lejtésű, közkedvelt típus, amelyet a kezdő csúszdázók is bátran használhatnak. Indító magassága 8,7 m, pályahossza 78,1 m. A rafting- és ingacsúszda pedig két kedvelt típus egyedi ötvözete, Magyarországon egyedülálló élményelem, amely csúszógumival (raft) vehető igénybe. Indító magassága 14,1 m, pályahossza 87,3 m.

Tiszakécske város önkormányzatának nevében Petrezselyem László alpolgármester fejezte ki köszönetét a termálfürdő tulajdonosainak, hogy a megváltozott körülmények között is vállalták a beruházást. A csúszdát professzionális lengyel cég készítette, amit helyi vállalkozók szereltek össze.

A rafting- és ingacsúszda két kedvelt típus egyedi ötvözete, amely csúszógumival (raft) vehető igénybe

Fotó: Barack Thermal Resort

Szabó Éva, a Barack Thermal Resort ügyvezető igazgatója és egyik tulajdonosa elmondta, hogy nehéz hónapokon vannak túl. Egy álom, a Szabó család álma vált valóra. A szüleik 36 évvel ezelőtt belefogtak a fürdő saját üzemeltetésébe, de akkor még nem gondolták, hogy a hosszú lelkiismeretes munkájuk során, hova fog majd elérni a tiszakécskei fürdő. A csúszdapark megépítésével az volt a céljuk, hogy visszacsábítsanak egy olyan célközönséget, akik már inkább szüleiket hátrahagyva önállóan kívánnak nyaralni. Most azonban Tiszakécskén, egy többgenerációs családi nyaralást is könnyedén megszervezhetnek, mert a komplexumban a bébi medencétől a gyógyvizes medencékig és a gyógyászati kezeléseken át, a fiatalokat lázba hozó csúszdaparkon keresztül mindenki megtalálja a kedvére való szórakozást.