Új desztináció a kínai-magyar turisztikai kapcsolatok térképén

Forrás: turizmus.com

 2018. július 19. 15:43

Weinanból érkeztek az Aquaworld Resortba üzletemberek és turisztikai szakértők, hogy bemutassák, mit tud nyújtani ez a régió a magyar turistáknak és a befektetőknek.

Együttműködési megállapodás aláírásával ért véget konferencia, amelyen jelen volt a kínai település magyar testvérvárosának népes delegációja valamint a nagykövetség turisztikai osztályának munkatársa. Kína egyik legrégibb, történelmi értékekben gazdag régiójáról van szó: Weinan városa 15 kilométerre fekszik a világ nyolcadik csodájaként emlegetett agyaghadseregtől. A különleges Huashan-hegység égbe nyúló sziklái annak idején tanúi voltak a világot átszelő selyemútnak, ahol megfordult a világ összes kereskedője. Ennek is köszönhető, hogy az itteni gasztronómia sokszínű, ugyanakkor egyedi ízekkel gazdagítja az ázsiai konyhaművészetet. A tartomány ma az egyik legélénkebben fejlődő része Kínának, amely évente kétszámjegyű turistaszám-növekedést produkál az utóbbi években.

A Huashan-hegység

Fotó: turizmus.com

Pető Ernő, a ChinaCham Hungary elnöke rámutatott, hogy Magyarország Kína közép-európai előretolt bázisának számít a turizmusban. Nem véletlenül itt állították fel Kína közép-európai idegenforgalmi központját. Mint azt korábban megírtuk, nőtt a kínai érdeklődés Magyarország iránt: az idei év első öt hónapjában 15,7 százalékkal nőtt a kínai vendégéjszakák száma az előző év azonos időszakához képest.

A mostani konferenciára azonban nemcsak turisztikai szakemberek érkeztek most Kínából, de befektetéssel foglalkozó üzletemberek is. 2014-ben Kína volt a világ legnagyobb turisztikai kiutaztatója, és ma már kiemelkedően sokat költenek a kínai turisták külföldön.

A népes delegáció tagjai sokoldalúan mutatták be a várost és környékét, mind a kiutazó, mind a beutazó turizmus fontosságát hangsúlyozva. Gao Jie, Weinan turisztikáért felelős alpolgármestere nemcsak szűkebb pátriája szépségeit ecsetelte, de azt is kiemelte, hogy az elmúlt másfél évben tapasztalt magyar-kínai kormányközi kapcsolatok erősödése pozitív hatást gyakorolt a 38 milliós tartomány turisztikai fejlesztésére. Arra biztatták a jelen lévő meghívott hazai utazási irodákat, hogy dolgozzanak ki a tartományt célzó programokat. A konferenciát gasztronómiai kóstolóval és ősi folklór táncbemutatóval színesítették. A workshop kétoldalú megbeszélésekkel folytatódott.

Magyarország Kína közép-európai előretolt bázisának számít a turizmusban

Fotó: turizmus.com