Új épületekkel bővül a szarvasi Mini Magyarország Makettpark

Forrás: MTI

 2019. december 27. 08:25

A márciusi bővítéskor főként magyarországi épületekre fókuszálnak, a Balaton környékét és a Zemplén vidékét jelenítik meg a szarvasi makettparkban.

Idén is bővült a park öt új makettel: a soproni Tűztoronnyal, a fertődi Eszterházy-kastéllyal, az őrvidéki (burgenlandi) Fraknó és Léka várával, valamint a kismartoni plébániatemplommal. 2019 tavaszán egy különleges játszóteret is kialakítottak a park területén a külföldön is ismert Kő Boldizsár tervei alapján – mondta a makettpark sajtóreferense, Klemann Tímea.

A makett Operaháznál – a szarvasi születésű – Melis György híres áriáját is megszólaltathatják a látogatók

Fotó: minimagyarorszag.hu

A Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország Makettpark 2013. április 10-én nyílt meg Szarvas történetének egyik legnagyobb magánerős turisztikai beruházásaként. Látogatóinak száma 2019-ben meghaladta a 125 ezret.

A park hazánk történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit mutatja be. Folyamatosan bővül újabb épületekkel és látványosságokkal, így 2015-től Erdély nevezetességeit, 2016 óta a Felvidék, 2017-től Kárpátalja és 2019-től az Őrvidék történelmi titkait és építészeti kuriózumait tekinthetik meg a látogatók.A park interaktív, nemcsak a tihanyi visszhangot, hanem többek között a pécsi dzsámiból a müezzin énekét, az Operaházból – a szarvasi születésű – Melis György híres áriáját, Kodály Zoltán Háry János című daljátékának Toborzóját is megszólaltathatják a látogatók.

Itt található az ország leghosszabb szabadtéri makettvasút-hálózata is, amelyen a magyar vasúttörténet legszebb vonatait a látogatók indíthatják el. A mini Dunán és Balatonon hazánk nevezetes vitorlásai és hajói ringatóznak.

Kapcsolódó cikkek