Új élményelemmel bővült a RepTár

Forrás: turizmus.com

 2021. január 29. 09:07

Egy pályázatnak köszönhetően új élményelemmel bővült a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum. A Rámpás rakodó épületében, a katonai akadálypályán, egy 29 négyzetméteres, 2,5 méter magas, 11 méter széles állandósított mászófalat létesítettek, amely újabb lehetőségeket teremt a látogatói élmények generálására.

A falon önállóan és csapatként kooperálva, különböző játékos, ügyességi feladatokat lehet végrehajtani. Az élményre épülő tevékenység során látens módon különböző képességek fejlesztése történik, mint például erőnlét, gyorsaság, állóképesség, motorikus képességek vagy mozgáskoordináció – adja hírül a Repülőmúzeum.

A mászófal újabb lehetőségeket teremt a látogatói élmények növelésére

Fotó: Reptár

Mint írják, a Repülőmúzeum vissza nem térítendő támogatást nyert a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00482 azonosító számú Széchenyi 2020-as pályázat kapcsán, amelynek egyik eleme a mászófal.

A pályázati projekt célja megismertetni a fiatalokat Szolnok múltjával helytörténeti és repüléstörténeti vonatkozásban. A pályázat keretén belül egy ifjúsági rendezvénysorozatot is szerveznek, amelyen a szülőföldhöz való kötődés és az elvándorlás mértékének csökkenése a cél, valamint Szolnok város értékeinek tudatosítása a fiatalokban.

További információ: reptar.hu

Kapcsolódó cikkek