Új év, új hírek egyenesen Dubajból

Forrás: turizmus.com

 2022. január 31. 16:35

Dzsip szafari a homokdűnék között, újranyitó szórakoztatópark, adrenalinlöket 220 méter magasan és egyéb izgalmas hírek Dubajból.

Dubaj 2022 januárjától bevezette a négy és fél napos munkahetet

Az új munkarend szerint – elsőként az öböl-menti országok közül – hétfőtől péntek délig tart a munkaidő. Az új rendelkezésnek praktikus oka van, mégpedig igazodni a világ pénzügyi központjaihoz. A muszlim világban pénteken és szombaton tartott hétvége helyett most már Dubajban is a szombat és vasárnap a hétvégi pihenőnap.


 

A Tripadvisor top 10-es listájának az élén végzett Dubaj, vagyis az előrejelzések alapján a 2022-es évben Dubaj lesz a legnépszerűbb úti cél.

És nem véletlenül.

Dubaj egy ultramodern, multikulturális város, ahol minden megtalálható: fehér homokos strandok, világszínvonalú éttermek, gyönyörű szállodák és fantasztikus látnivalók. Dubaj tényleg mindenkinek tartogat valami érdekeset és különlegeset. Segítségképpen az utazás tervezéséhez a Dubaj Turisztikai Hivatal oldalán komplett útiterveket találhatunk.

Az előrejelzések szerint 2022-ben Dubaj lesz a legnépszerűbb úti cél

Fotó: Dubaj Turisztikai Hivatal

EXPO2020 – MÉG 3 HÓNAPIG LÁTOGATHATÓ!

Az első, Közel-Keleten rendezett világkiállítás szinte kötelező program, ha az ember Dubajba utazik. És hogy miért? Mert megszámlálhatatlan program, gyönyörű látvány, fantasztikus pavilonok, hihetetlen technikai megoldások várják a látogatókat. És minden napra jut valami érdekes fórum is: ebben a hónapban talán az egyik legérdekesebb a globális utazásról folytatott beszélgetés, amelynek házigazdája a Singapore Tourism Board.

Világhírű együttesek koncertjeit is – néhány napja éppen a Black Eyed Peas játszott – hallgatjuk egy EXPO2020 belépőjegy áráért. És akkor még nem beszéltünk a fantasztikus étel-ital kínálatról, amelyet több mint 200 vendéglátó egység kínál az expo területén.


TOP GOLF – A GOLF SZERELMESEINEK

Még egy kedvenc, amit csak ajánlani tudunk! Még annak is, aki sohasem golfozott. Remek gyakorlási és persze szórakozási lehetőség, akár az egész családnak. Sőt, gazdag étel-ital kínálatból is választhatunk a helyszínen, hogy még véletlenül se kelljen félbeszakítani a játékot.


PLATINUM HERITAGE – BEDUINNÁ VÁLNI AKÁR CSAK 1 NAPRA?

Akkor irány a sivatag! A dzsip szafari a homokdűnék között felejthetetlen élmény, pláne, ha a Platinum Heritage szervezésében bonyolítjuk. Autentikus kalandban lehet részünk, hagyományos emirátusi ételekkel és a sivatagban éjszakázás élményével. Garantáltan felejthetetlen nap lesz!


GLOBAL VILLAGE – A FÖLD KÖRÜL

Dubai leglátogatottabb szórakoztató parkja április 10-ig várja újra a vendégeket.

A park kínálata folyamatosan frissül, újabb és újabb látnivalókkal, éttermekkel, kulturális műsorokkal, tánccal és zenével várja a kicsiket és nagyokat is.


És végül a legújabb látványosság, amely az adrenalinfüggők kedvence lesz: Skyviews Dubai

Az Emaar csoport legújabb különlegessége a Sky View Hotel tetején, 50 emelet, azaz 220 méter magasan található. A kellőképpen bátor látogatók három lehetőség közül is választhatnak:
  • séta az üvegpadlón, alatta a több mint 200 méter mélyen lévő város képével
  • kipróbálhatják az egy emeletnyi csúszdázást egy műanyag csúszdán, amely természetesen minden oldalán átlátszó, és kiváló kilátást biztosít az alattunk elterülő városra, vagy
  • sétálhatnak az épület tetején lévő terasz szélén, igaz, kibiztosítva – de mégiscsak viszonylag szabadon.

Az biztos, hogy nem mindennapi élmény, és  tériszonyatosoknak nem ajánlott! Bátorságpróbának azonban kiváló!

www.visitdubai.com

Fotók: Dubaj Turisztikai Hivatal

(X)