Új fejezet Győr és környéke turizmusában

Forrás: turizmus.com

 2024. május 17. 14:00

A LÁTHATÓ Desztináció címmel szerveztek szakmai napot turisztikai szakembereknek május 15-én Győrben.

Nagy sikerrel zárult az Irány Győr! Turisztikai Egyesület és a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (GYMSM KIK) első közös rendezvénye.  A részt vevő szakemberek szerint a szakmai napon elhangzottak fontos alapot biztosítanak a további közös munkához és új fejezetet nyitnak meg Győr és környéke turizmusában.

Nagy-Keglovich Júlia, az Irány Győr! Turisztikai Egyesület elnöke köszöntője után Semsei Sándor, a Magyar Turisztikai Desztináció Szövetség elnöke a Térségi márkák szerepe a turizmusban című előadásában arról beszélt, hogy miért fontos az alulról építkezés egy desztináció életében. Hangsúlyozta, hogy csak helyi összefogással lehet jó stratégiát kialakítani. (Semsei Sándor előadásának anyaga IDE kattintva letölthető.)

Nagy-Keglovich Júlia, az Irány Győr! Turisztikai Egyesület elnöke köszönti a szakmai nap résztvevőit

Fotó: GYMSM KIK

Ezt követően dr. Happ Éva, a Széchenyi István Egyetem docense a turizmuson belüli jó együttműködés fontosságáról beszélt, kiemelve, hogy mely szereplőket kell bevonni a sikeres stratégia kialakításához. (Az előadás anyaga INNEN tölthető le.)

Előadása után Reischl Róbert (Danubius Hotel Rába, hotel manager), Vörös Bernadett (Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Szervezési és Marketing Osztály), Fehér Ibolya (ETS Hungary Kft., tulajdonos) és Tompa Krisztián (GYMSM KIK titkár) részvételével, dr. Happ Éva moderálásával  kerekasztal-beszélgetést hallhattak a szakmai nap résztvevői a térségi turizmus lehetőségeiről, illetve a turizmus és Győr kapcsolatáról. A beszélgetőtársak mindannyian egyetértettek abban, hogy Győrben növelni kell a vendégéjszakák számát, mert a desztináció képes erre.

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői (b–j): Dr. Happ Éva, Reischl Róbert, Vörös Bernadett, Fehér Ibolya, Tompa Krisztián

Fotó: GYMSM KIK

Az eszmecsere után Tornyossy András, az Expedia Group magyarországi market managere mutatta be az online utazási trendeket és lehetőségeket Magyarországon és a régióban, és beszélt a desztinációmarketing fontosságáról is. (Előadásának anyaga IDE kattintva letölthető.)

A szakmai napot Jákri Zsolt, a Previo.hu Kft. ügyvezetőjének és Cserhalmi Dalma, a Previo.hu Kft. support vezetőjének előadása zárta. A két szakember azt mutatta be, hogy a szállodai szoftver segítségével hogyan lehet a vendégélményt jobbá tenni.

A szakmai napon készült fényképeket IDE kattintva tekinthetik meg.

Az Irány Győr! Turisztikai Egyesület elérhetősége: irany.gyor@gmail.com