Új fellépőkkel bővül a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek kínálata

Forrás: MTI

 2022. január 18. 09:41

A C!RCA újcirkusztársulat, a WorldService Project, Villányi Dániel zongoraművész és Guessous Mesi is fellép az április 1-jén kezdődő Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Heteken - közölték a szervezők.

A C!RCA Sztravinszkij Tavaszi áldozat című művére koreografált produkciót mutat be a Müpában, a Dave Morecroft énekes-billentyűs vezette ötfős WorldService Project pedig az Opus Jazz Clubban ad koncertet. Villányi Dániel a Budapest Music Center színpadán Bartók és Prokofjev szonátáit egy-egy Bach-szvittel párosítva adja elő.

A Tiszta forrás című összművészeti produkció mások mellett Guessous Mesi, a Győri Balett és a Magyar Állami Népi Együttes közreműködésével az arab és a magyar zene kapcsolódásán keresztül mutatja be a bartóki életmű néhány jellegzetes darabját.

A Magyar Zene Házában megvalósuló Bartók 1914 című est pedig a komponista utolsó nagy erdélyi gyűjtőútjának állít emléket: a koncert házigazdája a térség népzenéjével foglalkozó Magos Együttes, vendégeik pedig Erdélyből, a Bartók által is meglátogatott román falvakból érkező adatközlők és a Nyárád menti székely települések zenéjét jól ismerő magyarpéterlaki zenészek, valamint Langer Ágnes és Fülei Balázs lesznek.

bartoktavasz

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek idén április 1-jén kezdődik majd

Fotó: Kállai-Tóth Anett/MüPa

A Bartók Tavasz folyamatosan bővülő programjára, Branford Marsalis, Julia Fischer és a Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, Philippe Herreweghe és a Collegium Vocale Gent, Jaimie Branch, Uri Caine, Eötvös Péter, David Fray és a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjeire, a FrenÁk Társulat bemutatójára, Anthony Roth Costanzo áriakoncertjére, a Magyar Állami Népi Együttes premierjére, Ton Koopman és az Amsterdam Baroque Orchestra hangversenyére, a Batsheva Ensemble, a Recirquel és María Pagés előadásaira a jegyek már kaphatók.

További részletek és információk a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek eseményeiről a rendezvény hivatalos oldalán találhatók, zenei listákért, kulisszatitkokért, cikkekért pedig érdemes ellátogatni a fesztivál hivatalos blogjára.