Új fizetős streamingszolgáltatást indít januártól az Opera

Forrás: MTI

 2020. december 18. 18:07

A fizetős szolgáltatás a korlátozások fennállásáig egyszeri, folyamatos megtekintés mellett teszi elérhetővé a Magyar Állami Operaház és a Magyar Nemzeti Balett legfrissebb produkcióit.

A sorozatban szombat estkénként 7 órától az InterTicket felületén a januári bemutatók közvetítései és népszerű repertoárelőadások felvételei is elérhetők lesznek.

Az új szolgáltatással párhuzamosan az Opera Facebook-oldalán a jövőben is sugározza ingyenes sorozatait.

Az Opera bevezetésként előzetes regisztrációt követően A diótörő december 24-i és 25-i ingyenes online közvetítését, valamint január 1-jén délután 3 órától éjfélig 2014-es újévi gálájának koncertfelvételét is elérhetővé teszi az InterTicket platformján. A 2014-es újévi operagála felvételén Beethoven IX. szimfóniája is felcsendül.

Januártól szombat estkénként jelentkezik az Opera Otthonra című  sorozat

Fotó: 123rf.com

Az Opera Otthonra elnevezésű új streamingszolgáltatáson keresztül elsőként Purcell A tündérkirálynő című művének 2016-os felvétele lesz elérhető január 9-én este 7 órától.

Január 16-án este 7 órától  Venekei Marianna koreográfus Tennessee Williams drámájából Dés László zenéjére készített első egész estés alkotása, A vágy villamosa lesz elérhető.

Január 23-án este 8 órától lesz látható Vecsei H. Miklós új rendezésében Mozart Szöktetés a szerájból című daljátéka, magyar nyelven, Varró Dániel új fordításával és a Kiégő Izzók vetítéseivel.

Január utolsó hétvégéjén két régen látott, egykor népszerű magyar egyfelvonásos opera lesz látható.

Január 30-án Dohányi Ernő Simona néni című vígoperáját tekinthetik meg az érdeklődők, másnap, január 31-én Hubay Jenő A cremonai hegedűs című egyfelvonásosának bemutatója szerepel műsoron.

Kapcsolódó cikkek

Beethoven emlékév Bécsben

2019. december 18.