Új fürdő épül a Hegyközszentmiklósi Gyógyfürdő mellé

Forrás: turizmus.com

 2021. november 29. 09:36

Újabb fürdőt épít a magyar határtól mindössze 18 kilométerre lévő, kevesebb mint ezer lakosú partiumi Hegyközszentmiklóson a Királyhágómelléki Református Egyházkerület. A két fürdő egymással együttműködik majd, nem egymás konkurensei lesznek.

A határhoz közeli gyógyfürdőt Magyarországról is sokan látogatják, a létavértesi határátkelőn át negyed óra alatt elérhető autóval. A nagy termálmedencével és egy kicsi, szezonálisan üzemelő gyermekmedencével rendelkező gyógyfürdő éppen idén ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját, ugyanis 1971. május 1-jén nyitották meg.

Az elmúlt években több fejlesztést is megvalósítottak a gyógyfürdő környékén, főként szálláshelyek épültek, továbbá egy éttermet is kialakítottak a területen.

hegykoz2

Az új létesítményben több medence lesz, szálláshellyel és étteremmel azonban nem rendelkezik majd

Fotó: Ér hangja

Most a  Királyhágómelléki Református Egyházkerület jóvoltából, EU-s támogatásból épül egy újabb gyógyfürdő-szabadidőközpont a már létező mellett - derült ki az Ér hangja tudósításából. A fejlesztés célja, hogy a két fürdő szolgáltatásaival kiegészítse egymást és még több pihenni, illetve gyógyulni vágyó érkezzen a határ melletti településre.

Az új egység több medencével rendelkezik majd, azonban étteremmel, szálláshelyekkel nem rendelkezik majd, így a másik komplexummal tökéletesen kiegészítik majd egymást.

A tervek szerint az új fürdőt akár már jövő tavasszal átadhatják.