Új hajó és szezonnyitó a Balatonon

Forrás: turizmus.com

 2017. április 15. 22:04

A balatoni hajózás hagyományosan minden évben Húsvétkor indul, idén már nagypénteken kezdetét vette a 171. hajózási szezon, melyet az új, Nemzeti Regatta névre keresztelt motoros hajó ünnepélyes vízre bocsátásával ünnepelt a Balatoni Hajózási Zrt.

Az eseményt nagy érdeklődés övezte, melynek keretében Dr. Mosóczi László a Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes-államtitkár adta át a forgalomnak a BAHART saját forrásból újjáépített, 180 fős új hajóját. Az ünnepélyes lepellevételre és a pezsgős névavatásra a régió meghatározó turisztikai, gazdasági szereplői, Siófok város vezetői és a BAHART munkatársai, valamint a hajóállomásra kilátogató érdeklődők előtt került sor.

A hajót saját beruházás keretében újította fel a BAHART. A munkálatok során a teljes belső tér megújult modern bútorzattal, nyitott körbejárható, akadálymentes felső fedélzet került kialakításra, valamint a mai kor követelményeinek megfelelően klíma, fűtés, wifi szolgáltatás is rendelkezésére áll majd az utazóközönségnek. Az átépítés és felújítás költségvetése  nagyságrendileg 150 Millió Ft-ot tett ki.


Az elmúlt két évben számos újítást vezetett be a Balatoni Hajózási Zrt. az utastájékoztatás és az utazási élmény fokozása terén, ezek közül mindenképpen kiemelésre méltó a BAHART megújult honlapja. Említhetjük továbbá a közforgalmú kikötőkben és a hajózás közben is elérhető, adatforgalmi korlátozásokat nem tartalmazó ingyenes WIFI szolgáltatás biztosítását is, mely hosszú évek óta alapelvárásként jelentkezett az utazók részéről – emelte ki Kollár József a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.



A menetjegyek mellé minden utas idén is megkapja a célállomásokon működő partnerek, szolgáltatók ajánlatait is, így számos élményt tudnak a kuponokkal kedvezményesen igénybe venni a hajózás mellett.

Fotó: MTI

Kapcsolódó cikkek

Pecsételd körbe a Balatont

2017. április 11.