Új helyszínekkel tér vissza a Budapest Bejáró – videó

Forrás: turizmus.com

 2024. május 09. 10:35

Magyarország EU-csatlakozásának huszadik évfordulója alkalmából új sétapontokkal bővül a Budapest Bejáró. Az izgalmas városfelfedező játék célja, hogy újra felfedezzük Budapest értékeit, megismerjük helytörténeti érdekességeit.

A séták elengedhetetlen része a feladványfüzet, amely nem csak végigvezet a helyszíneken, de még érdekes feladványokat is tartogat. A nyomtatott füzet az Európa-nap alkalmából, május 9-től, újra elérhető lesz a kijelölt BKK Ügyfélközpontokban (Deák Ferenc téren, a Széll Kálmán téren, a Keleti Pályaudvaron, a Szentlélek téren és Kelenföldön) vagy letölthető a Budapest Bejáró honlapjáról.

Az EU-csatlakozás huszadik évfordulója a központi témája annak a húsz új sétapontnak, amellyel idén májusban kiegészült a feladványfüzet. Az új rejtvények csupa olyan helyszínre visznek el, amelyek az uniós tagságnak köszönhetően nyerték el mai formájukat.

A Budapest Bejáró abban is különleges, hogy nemcsak a megszokott, népszerű budapesti helyszínekhez ígér kalandokat, hanem a külső kerületek lakóinak is számos izgalmat tartogat. A honlapon pontos tájékoztatást kapunk arról, hogy melyik séta mennyi ideig tart, mennyire hosszú, hány fontos helyszínt foglal magába. A nyomtatott füzetben a rejtvény megértéséhez és több esetben magához a megoldáshoz is egyszerű grafikai anyagok, ábrák, rajzok, skiccek tartoznak. A megfejtés egy szó vagy szám, amely a gyűjtőponthoz tartozó játék megoldásához szükséges.

A főváros városfelfedező játéka 20 új helyszín bejárására hív az EU-csatlakozás évfordulóján

Fotó: 13rf.com

A tematikus séták a Budapest Brand nZrt. támogatásával, a Sétaszövetség szakmai ötletei alapján születtek. A séták kezdőpontja egy-egy fontos használati helyszín, közlekedési csomópont, amelyet a JCDecaux és a BKK biztosít a sétálóknak.

A Budapest Bejáróról további információk ezen az oldalon olvashatók, a játékról készített videót pedig itt lehet megtekinteni: