Új helyszínen is Muzsikál az erdő

Forrás: turizmus.com

 2016. április 12. 12:51

A 13. évadára készülő „Muzsikál az erdő" rendezvénysorozat július 2-ánindítja el az idei 9 napos mátrai programfolyamát, mely július 10-ig tart.

Minden rendezvénynap más-más település köré szerveződik, ahol a vendéglátó településnek alkalma nyílik bemutatkozni a rendezvényre látogató turisták előtt. 2016-ban új helyszínen, Gyöngyöspatán is jelentkezik a „Muzsikál az erdő". A gazdag palóc hagyományokkal, történelmi múlttal rendelkező település köré a rendezvénysorozat hagyományos szervezési elvei szerint készülnek a programok.

 

A 2016-os „Muzsikál az erdő" évad 2. napján, július 3-án igazán tartalmas programoknak néz elébe Gyöngyöspata. Várja a látogatókat az elmaradhatatlan szakvezetéses erdei séta, a sportolni vágyók kerékpár túra keretén belül is eljuthatnak a helyszínre. Nem maradnak el a gyermek programok és a képzőművészeti kiállítás, a látogatók megismerhetik a helyi termelők termékeit, a szőlő és bortermelés helyi hagyományait, megkóstolhatják a méltán híres gyöngyöspatai borokat, megtekinthetik az egyedülálló „Hétsoros Pincefalut".

A település egyik nevezetessége, a gótikus római katolikus templom ad otthont a rendezvénynap nyitó eseményének, ahol Friedler Magdolnaorgona művész,a 2015-ös„Muzsikál az erdő" Irodalmi Pályázatának első helyezett prózaírója ad koncertet.

A „Muzsikál az erdő"- n első ízben fellépő Artisjus-díjas Talamba Ütőegyüttes juttatja a jelenlévőket különleges erdei koncert élményhez. A Talamba tagjai életcéljuknak tekintik a zenei műfajok széles repertoárjának bemutatását, jelentős a társadalmi szerepvállalásuk, hiszen évek óta az országot járva gyermekek, fiatalok ezreihez viszik el az élőben megszólaló zene élményét.

A nap zárásaként felhangzik az idén 10. jubileumát ünneplő Cimbaliband muzsikája. Látogatóink jól ismerik, szívükbe zárták a zenekart, hiszen rendszeres fellépői a rendezvénysorozatnak. 2015-ben ősbemutatóval örvendeztettek meg minket, eljátszották az általuk írott „Muzsikál az erdő" dalt, amely elsöprő sikert aratott.

Részletes információt, a programtervet megtalálják honlapunkon a www.muzsikalazerdo.hu -n