Új helyszínen, új külsővel nyit szombaton a bükfürdői Tourinform

Forrás: turizmus.com

 2021. április 29. 16:37

A Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy Programjának 23 millió forintos támogatásából megújult a bükfürdői Tourinform. Május elsejével vonzó arculattal, bővített szolgáltatási portfólióval, modern infokommunikációs eszközök révén rengeteg érdekességgel várja új helyen az iroda az érdeklődőket.

A helyi Tourinform-iroda tavaly júniusban került a Büki Gyógyfürdő Zrt. fenntartásába. A megújulás egyúttal költözést is jelent, mivel az új iroda május 1-jétől már a Termál körúton, a Bükfürdő Thermal & Spa fürdőkomplexum két bejárata között várja az érdeklődőket aktuális információkkal akár a környékbeli, akár az ország távolabbi látnivalóiról.

A Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy Programjának 23 millió forintos támogatásával az új iroda két, eddig üresen álló üzlethelyiséget tölt majd meg pezsgő élettel – írja közleményében a Büki Gyógyfürdő Zrt.

Átadták a megújult bükfürdői Tourinform-irodát

Fotó: Büki Gyógyfürdő Zrt.

A megnyitón Horváth Péter, a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta: a turizmus újraindításában kiemelt szerepe van a magyarországi Tourinform-hálózatnak, az irodák évente 1,8 millió látogatói megkeresést kezelnek.

Örömteli, hogy a térség fogadószobájául szolgáló Tourinform-iroda is barátságos, 21. századi környezetben fogadhatja mostantól a vendégeket.

Mint említette, a térségben több jelentős turisztikai fejlesztés is zajlik, szálláshelyek épülnek vagy újulnak meg, a fürdő is korszerűbbé válik, a Bük–Sárvár turisztika térségben pedig 925 millió forint támogatásból összesen 358 egyéb és magánszálláshely újul meg. Mindez együttesen járul hozzá ahhoz, hogy a térség tavaly az ötödik legkeresettebb volt az országban.

Az új irodában a klimatizált helyiségek építészeti kialakításán túl a projektben nagy szerepet szántak a minőségi berendezéseknek és eszközöknek is. A vendégfogadást új bútorzat, informatikai eszközpark és ingyenes wifi teszi kényelmessé. A büki és környékbeli látnivalókba hatalmas LCD monitor enged bepillantást. A helyi borászati termékeket borhűtőből kínálják az ajándékot keresőknek.

A turizmus újraindításában kiemelt szerepe van a magyarországi Tourinform-hálózatnak

Fotó: Büki Gyógyfürdő Zrt.

Turisztikai információs pontként az igényes, letisztult megjelenés mellett az irodában elérhető szolgáltatások a legfontosabbak, amelyek között számos újdonság is várja a betérő vendégeket.

A környék frissen megújult kerékpáros útvonalain tervezett élményteli túrákhoz gyermek kerékpárokat, továbbá elektromos kerékpárokat lehet kölcsönözni a kötelező biztonsági tartozékokkal együtt.

A családi szolgáltatások erősítéséhez négy kerékpáros utánfutót, valamint hat kölcsönözhető kézikocsit is beszereztek hűtőtáskával, árnyékolóval felszerelve.

A hat új elektromos rollerrel izgalmas kirándulásokat lehet tenni a városban, miközben a személyes tárgyak az érték- és csomagmegőrzőben hagyhatók.

Hogy egy-egy emléket minden vendég hazavihessen a bükfürdői látogatásáról, a turisztikai kiadványok ajándéktárgyak és a helyi gyógyvizes kozmetikumok mellett termelői borok, homoktövis-készítmények, lekvárok, szörpök, vasi tökmagolaj és népművészeti termékek is megvásárolhatók az irodában.

Kapcsolódó cikkek