Új honlapon az Országos Kéktúra

Forrás: turizmus.com

 2016. június 17. 10:45

Megújult formában érhetők el a legfontosabb információk az útvonalról, a szakaszokról, a túramozgalom történetéről és a pecsételőhelyekről - írta a turistamagazin.hu.

Teljesen megújult, felhasználóbarát felületet kapott az Országos Kéktúra honlapja. Az új, egységes arculat mellett a változásoknak köszönhetően átláthatóbbá váltak a kektura.hu aloldalai, továbbá egyszerűsödött a menüstruktúra, és könnyebb lett a navigáció is az oldalon.

A turistamagazin.hu cikke szerint a nyitóoldalon egy helyen jelennek meg a túrázókat leginkább érdeklő információk: a fő menüpontok alatt a szakaszokról, a kéktúra történetről és a pecsételőfüzetről kapunk részletes tájékoztatást.


A Pecsételőfüzet menüpontról például egy kattintással elérjük a „Vásárlási információk”-at. A „Szakaszok” alatt pedig az érintett túraszakaszról kapunk lényegre törő útmutatót, pecsételőhelyek leírásával, illetve újításként minden szakasznál dinamikus térkép segít a tájékozódásban.

A térképi megjelenítésnél, köszönhetően az aktualizált adatfeltöltéseknek, már az új, nagy pontosságú, GPS-alapú felmérések alapján felmért nyomvonal szerepel. Új és hasznos funkciója az oldalnak, hogy a pecsételődobozokon lévő QR-kód leolvasása után a telefonodon megjelenik az adott szakasz leírása, amivel a terepen való eligazodást könnyítheted meg.