Új, ingyenes fesztivált rendeznek Zircen

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 03. 11:09

Idén augusztus 11-12-én kerül megrendezésre a ZIRCikON fesztivál Zircen, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program támogatásával. A rendezvény csodálatos hegyvidéki környezetben, ikonikus fellépőkkel, családbarát programokkal, autentikus gasztronómiai kínálattal várja vendégeit.

A ZIRCikON a város önkormányzata és kulturális intézményei, valamint a település civil egyesületei együttműködve szervezik meg. A Bakony fővárosa a természeti és történelmi látnivalók mellett színes programokkal várja majd a látogatókat. Az Alma Együttes és Halász Judit gyermek koncertje, az Ethnokor együttes műsora, játszóház, solymász bemutató, madárgyűrűzés, kézműves és múzeumpedagógiai foglalkozások, helyi művészek kiállításai, vándorfényképész, népmese színház is található a programpontok között.

Ingyenes fesztivált rendeznek Zircen

Fotó: zirc.hu

 

Zirc testvértelepülései – Nivala, Pohlheim, Barót és Dercen – színvonalas népzenei és néptánc produkciókkal, táncházzal, akusztikus előadóművésszel örvendeztetik meg a közönséget. Helyi és térségi művészeti csoportok (néptáncosok, kórusok, színjátszók) műsorai is színesítik az eseményt.A ZIRCikON a könnyűzenei élet népszerű szereplőivel, a Margaret Island, a Bagossy Brothers Company, a Punnany Massif, a Magna Cum Laude, valamint a KFT zenekar nagykoncertjeivel, DJ Sterbinszky x Mynea, DJ Kicsee és Tehel Károly dj szettjeivel teszi még emlékezetesebbé a kétnapos fesztivált. A rendezvényhelyszínek között szombaton kisvonat szállítja a látogatókat.

A fesztivál egyik legfontosabb célja, hogy tartalmas és színes programokkal egyszerre szórakoztasson, tanítson és maradandó élményeket adjon a látogatóknak, valamint, hogy egy autentikus kulturális kínálat sokszínűségét biztosító esemény jöjjön létre. A ZIRCikON lehetőséget nyújt a látogatóknak, hogy felfedezzék Zirc kulturális és természeti kincseit.

Az esemény mindenki számára nyitott és ingyenes.