Új, interaktív eszközök a Thorma János Múzeumban

Forrás: turizmus.com

 2018. március 13. 12:37

Európai szintű, több mint 500 négyzetméter kiállítótérrel, korszerű digitális eszközökkel várja látogatóit Kiskunhalason a Thorma János Múzeum.

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően kibővítették a Thorma János Múzeum épületegyüttesét, a 21. századi igényeknek megfelelő háromszintes épületet hoztak létre Kiskunhalason.

A fejlesztésnek köszönhetően az alsó szinten a Bay Gyűjtemény (Nagybányai művészet), a földszinten a Thorma Galéria (Thorma János festményei) kiállítások láthatók. A fejlesztés eredményeképpen létrejött a világ legnagyobb Thorma János állandó kiállítása és Magyarország legnagyobb nagybányai festészeti kiállítása.



Próbálja ki Ön is az új, interaktív eszközöket!

A látogatók érintőképes monitorokon juthatnak részletes információkhoz a festőművészekről, a képek készítésének körülményeiről.

A műalkotásokkal kapcsolatban mobiltelefonra is letelepíthető hangos tárlatvezetés áll rendelkezésre angol, német és magyar nyelven. A művészettörténészek által összeállított hanganyag segítségével ismerhető meg a Thorma Galéria és a Bay Gyűjtemény egyedülálló képzőművészeti anyaga.

A múzeumi foglalkozásokon táblagépek segítségével további ismeretanyag adható át a diákoknak játékos formában. Az interaktív eszközök, kirakókockák, memóriajátékok, színező lapok segítségével fiatal és felnőtt egyaránt további élményekkel gazdagodhat.

A múzeumban berendeztek egy sarkot, amely a névadó Thorma János világát idézi fel, a bútorok a dekoráció ideális helyszínt ad fényképek készítésére, ehhez korabeli öltözeteket is biztosítanak a tárlatvezetők.

A látogatók Thorma János 45 festményét is megtekinthetik

Fotó: Thorma János Múzeum

A látogatók a földszinten lévő Thorma Galériában Thorma János 45 festményét is megtekinthetik. Az új Thorma Galériában látható tárlat az intézmény saját anyagából, a Magyar Nemzeti Galériából és további gyűjteményekből válogatott alkotásokat mutat be.

Cím:

Kiskunhalas, Köztársaság utca 2.

Tel: (77) 422 864

info@thormajanosmuzeum.hu


A projekt a Széchényi 2020 program keretében, 369,96 millió Ft európai uniós támogatás segítségével, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-1.2.1-15 Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés tárgyú felhívása keretében kerül megvalósításra.

(x)