Új jegyrendszer a Bükki Nemzeti Parknál

Forrás: turizmus.com

 2018. március 28. 15:18

Új, egységes jegyrendszert vezet be bemutatóhelyein a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága, minél több látnivalót keres fel valaki, annál többet spórolhat.

Április 1-jén indul a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság új, egységes jegyrendszere a lillafüredi Szent István-barlangban és Anna-barlangban, az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál, a szilvásváradi Millenniumi kilátóban, valamint a felsőtárkányi Nyugati kapu Látogatóközpontban.

Az új jegyrendszer hálózatba köti az eddig önállóan működő bemutatóhelyeket – a jegyek egyben voucherek is, amelyek 10-20%-os kedvezményt biztosítanak a további bemutatóhelyek felkereséséhez is, ezen túl pedig az Igazgatóság által meghirdetett bükki, mátrai és nógrádi túrákra is biztosítanak kedvezményeket.

 

Az Igazgatóság ebben az évben komoly lépéseket tesz az ökoturisztikai munkatársai és vendégei környezettudatosságának növelése érdekében. Ennek a folyamatnak a része, hogy igyekszik visszaszorítani az eddigi papír alapú turisztikai kiadványai számát, helyettük digitális platformokat kínálva a tájékozódásra.

A jegyeken elérhető QR kód segítségével pl. letölthetővé teszi a GUIDE@HAND Bükki Nemzeti Park Igazgatóság alkalmazást, amely offline térképszelvényeket, valamint szintén offline is használható, az okostelefonokra letölthető tanösvénysétákat és túralehetőségeket kínál a vendégeknek.

Mindemellett a jegyeken kínált túrakedvezmény igénybevételéhez is már online platformot biztosít: az Igazgatóság április közepén elindítja online jegyfoglalási rendszerét, amely révén a jegyvásárlást követően a vendégek akár a telefonjukon magukkal vihetik a belépésre vagy a túrákon való részvételre jogosító egyedi Smart QR kódot, nem szükséges azt kinyomtatni sem.