Új kerékpáros garantált programok Gyenesdiáson

Forrás: turizmus.com

 2015. május 26. 16:46

Az elmúlt évek kerékpáros fejlesztéseire építve állított össze a hét négy napjára garantált, vezetett kerékpártúrákat a Nyugat-Balaton térségében a gyenesdiási Tourinform.

Akár egyénileg, akár szervezett keretek között, a Nyugat-Balaton térségében biztonsággal indulhatnak útnak a bringások a kitáblázott útvonalakon, melyek mentén kerékpáros pihenők, információs táblák, illetve a térség Tourinform-irodáiban beszerezhető térképek segítik őket. Ha pedig „lerobban" a járművük, hívhatják a térségben működő kerékpáros sárgaangyalt, míg a szálláshelyek, vendéglátóegységek kerékpárosbarát minősítésen estek át.

Akik szervezett keretek között szeretnék bejárni ezt a változatos térséget, azok Gyenesdiáson immár heti 4 napon (hétfőn, szerdán, pénteken és szombaton) 4 túraútvonal közül választhatnak. Az útvonalak között van, amelyik bátran ajánlható családoknak (Nyugat-balatoni kis kör), de akadnak nehezebb túrák is, amelyek komolyabb fizikai erőnlétet igényelnek (Bakonyerdő túra), vagy éppen a távolság jelent kihívást (Kis-Balaton kör, Nyugat-balatoni nagy kör)

 

Látnivalókban, természeti értékekben egyik útvonalon sincs hiány. Az sem baj, ha nincs saját kerékpárunk, hiszen jó minőségű, profi kerékpárokat lehet bérelni a helyi Tourinform-irodában, vagy éppen a túraszervező Caravan Bike centrumban.

A túrákra előzetes bejelentkezés szükséges, legkésőbb előző este 20 óráig.