Új kiállítással kezdődik a turistaszezon a füleki várban

Forrás: MTI

 2024. március 11. 12:55

Csütörtökön nyílik meg Suhajová Kristína kiállítása a felvidéki Füleki Vármúzeumban, ezzel kezdetét veszi az idei turistaidény – tájékoztatott az intézmény.

A Füleki Vármúzeum ebben az évben is érdekes kiállításokkal, kulturális és ismeretterjesztő rendezvényekkel készül a következő hónapokra – írták a közleményben.

Suhajová Kristína helyi képzőművész Mimóza II című kiállítása a Bebek-torony ötödik szintjén nyílik meg csütörtökön.

A vármúzeum tájékoztatása szerint a képzőművész munkáival az őt körülvevő eseményekre és egyénekre reagál, különféle kellemes és kellemetlen helyzeteket, illetve a benne nyomot hagyó, inspiráló impulzusokat dolgozza fel. A paletta sokszínűségét kihasználva, dekorációs és street art elemeket jelenít meg.

Március 14-én új kiállítás nyílik a Füleki Vármúzeumban

Fotó: Füleki Vármúzeum / Facebook

 

Technikailag a festést és a stencilezést ötvözi, amihez többnyire akrilt és spray festéket használ, majd az ábrázolást filctollal és tussal véglegesíti. A képeket gyakran különböző nyelvű, írott szöveg egészíti ki.

Munkái dinamikusak, helyenként már-már gyermetegek, egyfajta morbid és sötét humor szövi át őket – írták. Suhajová Kristína munkáit eddig Füleken, Losoncon, Herencsvölgyön, Besztercebányán és Magyarországon láthatta a közönség.

A tárlat május 5-ig látogatható.